X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ultima oră! Maia Sandu urmează să semneze decretul cu privire la dizolvarea Parlamentului

15 apr. 2021,, 18:37   Politică
3661 8

Președintele Maia Sandu urmează să semneze în curînd decretul cu privire la dizolvarea Parlamentului de legislatura a X-a, notează Noi.md.

Hotărîrea vine după ce astăzi, Curtea Constituțională a constatat că au fost întrunite circumstanțele care justifică dizolvarea Legislativului, invocînd imposibilitatea formării guvernului.

”Decizia de azi a Curții Constituționale este un firească de constatare a întrunirii circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului. Astăzi am făcut un pas important pentru a da moldovenilor șansa să aleagă un Parlament care să îi reprezinte cu adevărat. Decizia CC a deschis calea către alegerile paralmentare aniticipate, ele sînt iminente și nu mai pot fi evitate”, a declarat Sandu.

Dat fiind faptul că în Republica Moldova a fost declarată Stare de Urgență, șeful statului nu poate semna acum decretul de dizolvare a legislativului.

”Voi semna în curînd decretul pentru dizolvare a parlamentului și stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate. Azi s-a făcut dreptate pentru cetățeni, la alegerile anticipate am toată încrederea că vom oferi o nouă șansă țării noastre”, a spus Sandu.


În urma decretului, Parlamentul urmează să stabilească data alegerilor parlamentare anticipate.

Menționăm că potrivit Constituției, Parlamentul nu poate fi dizolvat în perioada stării de urgență. În R.Moldova a fost decretată stare de urgență pînă la 30 mai curent.

Reamintim că pe 9 aprilie, Partidul Acțiune și Solidaritate a sesizat Curtea Constituțională cu privirea la neconstituționalitatea instituirii stării de urgență.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?