X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

Socialiștii s-au adresat la CCM în privința constituționalității obligării vaccinării copiilor

1 oct. 2018,, 17:41   Politică
3015 1

Deputatul socialist, Vladimir Odnostalco, a depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională (CCM) prin care solicită Înaltei Curți să se expună dacă este constituțional obligativitatea impusă de autoritățile din sănătate pentru vaccinarea copiilor împotriva rujeolei.

„Astăzi am depus la Curtea Constituțională o sesizare prin care cerem abrogarea legii din 2009 privind obligativitatea vacinării. În această lege sînt prevăzut articole unde obligă vaccinarea copiilor pentru a le fi permisă admiterea acestora în instituțiile de învățămînt. Noi considerăm asta incorect și discriminatoriu, deoarece în prezent, cunoastem că mii de copii nu fregventează instituțiile de învățămînt pentru faptul că au refuzat să fie vaccinați împotriva rujeolei”, a spus Odnostalco după depunerea sesizării la CCM.

Potrivit deputatului socialist, fracțiunea parlamentară a PSRM va veni cu o inițiativă în Parlament pentru a anula din legislația națională legea și articolele care obligă vaccinarea, deoarece „acest lucru ar fi discriminatoriu, nu aduce folos familiei și țării per ansamblu”.

De menționat că, pe întreg teritoriul țării, se menține cod portocaliu privind riscul de răspîndire a rujeolei, emis la 20 august curent, după ce a crescut considerabil numărul îmbolnăvirilor copiilor cu rujeolă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?