X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Senator rus: Ar fi foarte bine ca Moldova să renunţe la intenţiile sale de a intra în structurile NATO

16 iul. 2021,, 15:30   Politică
2370 8

Senatorul rus Vladimir Dzhabarov consideră că "ar fi foarte bine ca Moldova să renunţe la intenţiile sale de a intra în structurile NATO, aceasta este o idee proastă care îi irită pe vecinii săi, inclusiv pe Federaţia Rusă".

Potrivit Infotag, el a afirmat acest lucru într-un interviu pentru Parlamentskaya Gazeta.

"Sînt încrezut că Moldova ar trebui să rămînă o ţară neutră şi să-şi menţină independenţa. Acest lucru va face ţara puternică, de care Rusia este, fără îndoială, interesată", a spus el.

Potrivit acestuia, Rusia este interesată şi de faptul ca "Moldova să continue dialogul cu aceasta, să fie deschisă pentru contactele de pe platformele internaţionale şi în formatele bilaterale".

"În acelaşi timp, sîntem conştienţi de faptul că, dacă există progrese în apropierea dintre Rusia şi Moldova, acestea vor continua foarte lent. Din păcate, mult mai mulţi moldoveni trăiesc cu iluzia că merită să adere la UE, astfel viaţa se va îmbunătăţi.


Dar sfîrşitul acestui "basm" este deja vizibil pentru anumite forţe din ţară, Moldova este interesantă de Bruxelles doar pentru poziţia sa geopolitică, iar grija pentru dezvoltarea şi bunăstarea sa nu este inclusă în planurile Uniunii Europene", a spus deputatul.

El nu vede ameninţări care să înrăutăţească situaţia din Transnistria, deoarece acest lucru ar putea "destabiliza grav situaţia din Moldova".

"Este evident că orice preşedinte ar trebui să evite cu orice preţ astfel de scenarii. În plus, toată lumea ştie că în Transnistria locuieşte un număr mare de cetăţeni ruşi. Astfel nu va fi posibil să elimini sentimentele pro-ruseşti din societate. Aceste lucruri trebuie luate în considerare pentru a găsi un compromis şi a ieşi pe calea soluţionării conflictului transnistrean.

Rusia cu siguranţă vrea ca ele să fie rezolvate. Dar pentru aceasta, Moldova trebuie să ia măsurile adecvate în acest sens. Nu trebuie a-i speria şi a-i irita pe transnistreni fie cu perspectiva de a se uni cu România, fie cu planuri de intrare a ţării în NATO", a specificat senatorul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?