X 
Cutremure stiri: 506

PSRM acuză trei concurenți electorali că au colectat semnături pentru candidații lor prin minciună

24 ian. 2019,, 14:50   Politică
2729 2

Partidul Socialiștilor spune că reprezentanții Partidului Șor, a PCRM și a Partidului Nostru au colectat semnături pentru candidații lor în circumscripții uninominale spunînd că le colectează pentru candidații socialiștilor.

Partidul Șor nu a dorit să comenteze acuzațiile, Partidul Nostru le-a catalogat drept minciuni, iar reprezentanții PCRM nu au răspuns la telefon pentru a oferi o declarație.

„Și în Capitală și în regiunile țării, acești oponenți, în primul rînd partidele spoilere au adunat semnături pentru candidații lor, spunînd oamenilor că colectează semnături pentru candidații PSRM, pentru candidatul nostru, înțelegînd că oamenii vor semna pentru socialiști, dar în realitate semnau pentru candidații de la Partidul Șor, Comuniști și a lui Usatîi”, a declarat Vlad Bătrîncea în cadrul unei conferințe de presă.

Purtătoarea de cuvînt a partidului Șor, Alina Șargu, a spus că nu comentează acuzațiile. Ilian Cașu, reprezentantul Partidului Nostru, a declarat în schimb că atîta timp cît PSRM nu prezintă dovezi aceste afirmații sînt niște „declarații sterile, niște minciuni”. Reprezentanții PCRM nu au răspuns la telefon pentru a oferi un comentariu. Vom reveni ulterior cu o reacție.

În cadrul aceleiași conferințe, Bătrîncea a declarat că PSRM a înregistrat mai multe cazuri cînd activiștii partidului au fost intimidați, șantajați …, însă nici partidul, nici activiștii nu s-au adresat organelor de drept pentru sesiza despre aceste cazuri.


„Noi oferim asistentă juridică calitativă și apărăm drepturile fiecărui coleg din teritoriu. Este o poziția partidului că noi nu facem dramă, noi încercăm să rezolvăm aceste situații”, a precizat Bătrîncea.

De asemenea, Fadei Nagacevschi, juristul PSRM, a menționat că de la începutul perioadei electorale și pînă în prezent, formațiunea a monitorizat cu atenție comportamentul actorilor electorali, în special al „actorilor mari”. Potrivit lui, spre regret, sînt constatate acțiuni de utilizare a resurselor administrative, de implicare a persoanelor străine în acțiuni de agitație electorală, finanțări suspecte etc. Juristul a amintit și despre o dezbatere care a avut loc în Romînia, cu participarea reprezentanților Blocului electoral ACUM. În opinia sa, este o campanie electorală deschisă, făcută pe banii unei fundații străine. „Cu siguranță această situație strigătoare la cer va fi denunțată la Comisia Electorală Centrală pentru a se expune”, a declarat Fadei Nagacevschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав