X 
Cutremure stiri: 506

PSRM declară că va proteja suveranitatea și integritatea teritorială a R. Moldova

1 feb. 2019,, 17:48   Politică
3138 13

„Odată și odată vom pune punct acestei discuții contraproductive, lansată în societate sub numele unionism”, a declarat secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, deputatul Vlad Batrîncea, într-o conferință de presă, organizată la monumentul domnitorului Ștefan Cel Mare și Sfînt.

Potrivit deputatului, PSRM va prelua „cele mai bune practici de la prietenii de peste Prut, unde Senatul României a interzis prin lege chemări la destrămarea statului și orice atentate la adresa securități naționale, la adresa integrității teritoriale”.

„Vom proteja suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova. Vom întoarce în sistemul educațional Istoria Moldovei. Cetățenii Republicii Moldova au dreptul să studieze istoria statului lor. Noi nu avem alt stat, noi nu avem alte interese, noi nu dorim să luăm teritorii de la aste state. Noi nu chemăm nicio țară vecină să ne dea pămînt. Noi nu dorim război cu nimeni. Noi vrem să trăim la noi acasă, pașnic. Noi vrem să consolidăm Republica Moldova. De aceea, după alegerilor parlamentare, una din inițiativele fracțiunii PSRM, care va fi o fracțiune majoritară, va fi un set de legi anume pentru consolidarea statalității și apărarea suveranității noastre”, a notat Vlad Batrîncea.

„Avem independență, avem suveranitate, dar vedem că ceva nu merge în țara aceasta și vrem să schimbăm lucrurile spre bine. Într-adevăr vedem în ultimii ani au apărut tot mai multe organizații care promovează separatismul, care promovează unionismul – tot ce este rău pentru statalitatea Republicii Moldova”, a declarat Nicolae Pascaru, candidat PSRM la funcția de deputat.

Deputatul Fiodor Gagauz a menționat că „cetățenii din UTA Găgăuzia întotdeauna au criticat tendințele unioniste, scenariile îndreptate spre distrugerea statului, așa cum s-a întâmplat acum o sută de ani”.


Vitalii Evtodiev, candidat PSRM în Circumscripția uninominală nr. 48, or. Slobozia, mun. Tiraspol și Bender, a declarat că „pe acest pămînt unionism nu a fost, nu este și nu va fi lăsat să fie”. Potrivit lui, timp de aproape 30 de ani țara a fost rupt în bucăți mici, dar a venit timpul ca aceasta să fie întregită și să-i fie adus coloritul de altă dată”.

Partidul Socialiștilor candidează în circumscripția națională, fiind cu numărul patru în buletinul de vot. PSRM a desemnat candidați și în cele 51 de circumscripții uninominale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав