X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Spirite încinse la Parlament din cauza unui proiect al democraților

25 iun. 2019,, 15:00   Politică
4080 1

Inițiativa care prevede alocarea lunară a cîte 200 de lei copiilor din Moldova pînă la împlinirea vîrstei de 18 ani a trezit astăzi polemici la Parlament, comunică Noi.md.

În timp ce deputații PDM, cei cărora le aparține inițiativa, au propus ca proiectul să fie votat astăzi în lectură finală, reprezentanții majorității parlamentare au declarat că pînă nu va fi făcută o analiză la Guvern, inițiativa nu poate fi pusă în aplicare.

„Proiectul mult așteptat vine să sprijine familiile și copiii. Este un subiect abordat la fiecare întrevedere cu cetățenii în teritoriu”, a declarat deputata PD Violeta Ivanov.

„Să dăm voie guvernului să facă mai întîi ordine în finanțele publice. Să vedem cît de urgent este și să nu facem gafe prin promisiuni care nu vor putea fi mai apoi realizate”, a spus spicherul Zinaida Greceanîi.

La rîndul său vicespicherul Ion Ceban le-a reproșat democraților că nu au fost cu adevărat sinceri atunci cînd au venit cu această inițiativă.


„Dacă doreați cu adevărat, puteați să votați proiectul în două lecturi, nu ați făcut-o, pentru că nu v-a păsat și nu ați avut resurse. Vrem să facem acest lucru, dar permiteți-i doamnei premier să vină cu o analiză amplă a finanțelor publice. Din informațiile prealabile acolo este un dezastru total”, a remarcat Ceban.

Ivanov a insistat totuși că în buget există resurse pentru acoperirea acestor cheltuieli.

Menționăm că proiectul de lege care prevede ca fiecare copil din Moldova să primească o alocație lunară în valoare de 200 de lei pînă la împlinirea vîrstei de 18, a fost votat în prima lectură la 7 februarie curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?