X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Adoptarea Legii Magnitsky nu presupune că „pînă dimineață, toții bandiții vor sta într-o celulă

14 dec. 2022,, 08:43   Politică
2005 0

Adoptarea Legii Magnitsky nu presupune că „pînă dimineață, toții bandiții vor sta într-o celulă”, consideră președintele Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc.

De aceeași părere este și ex-deputatul Iurie Reniță, potrivit căruia Magnitsky este „o lege complementară”. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 13 decembrie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Eu nu cred că noi astăzi dacă adoptăm Legea Magnitsky, pînă dimineață sau pînă în primăvară, toți bandiții vor sta într-o celulă, nu cred”, a subliniat Vasile Costiuc.

„Este o lege complementară. Dacă actuala guvernare mizează că prin această lege dă lovitura mortală și toți hoții și bandiții sînt prinși și puși la dubă, e o mare eroare”, a adăugat Iurie Reniță.

Iar secretarul general al Platformei DA, Liviu Vovc, a menționat că „cetățenii trebuie să înțeleagă că este o lege care să protejeze statul și ea nu prevede confiscarea averii, adică doar prevede blocarea, sechestrarea, înghețarea averilor”.


Reamintim că proiectul Magnitsky Moldova, inițiativă care va permite statului să aplice sancțiunile internaționale asupra unor persoane și pe teritoriul Republicii Moldova ar putea fi votat în prima lectură de Parlament pînă la sfîrșitul anului, potrivit deputatului PAS, Radu Marian.

Potrivit proiectului de lege Magnitsky Moldova, licențele televiziunilor și instituțiilor media care aparțin sau sînt afiliate persoanelor sancționate, ar urma să fie retrase. Aceste canale media nu vor mai putea activa. De asemenea, nu vor putea activa nici canalele TV/radio care promovează imaginea persoanei fizice sau juridice incluse în lista de sancțiuni internaționale.

Prin Legea Magnitsky se va stabili care sînt persoanele sancționate la nivel internațional care vor fi vizate de lege, dar și persoanele afiliate direct de cei sancționați.

Toți cei care vor fi incluși într-o listă de sancțiuni de tipul listei Magnitsky, existente în Statele Unite ale Americii, li se vor îngheța toate bunurile. Asta înseamnă că ei nu vor putea să vîndă aceste bunuri, să le doneze sau să le transfere către alte persoane.

Potrivit deputaților din opoziție,

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав