Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Ambasada FR: SUA și-au recunoscut influența asupra cursului politic al Moldovei

29 mar. 2018,, 09:00   Politică
4603 4

Statele Unite ale Americii și-au recunoscut influența asupra cursului politic al Moldovei

Declarația în cauză a fost făcută de reprezentanții Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova. Astfel, au comentat ei mesajul Ambasadei SUA de la Chișinău, care și-a exprimat recunoștința față de Guvernul RM, pentru expulzarea diplomaților ruși, în semn de solidaritate cu Regatul Unit și aliații și vecinii săi, relatează Noi.md.

"Salutăm deschiderea cu care Ambasada SUA în Republica Moldova își recunoaște influența asupra cursului politic al Chișinăului oficial. Ne așteptăm de la partea americană la aceeași sinceritate și "autodivulgare" în alte probleme de actualitate ale politicii internaționale, inclusivașa-numitul "caz Skripal", este menționat în mesajul Ambasadei FR în Moldova, postat pe rețelele de socializare.

De remarcat faptul că Ambasada SUA și-a exprimat recunoștința față de autoritățile moldovenești, pentru decizia de expulzare a diplomaților ruși, menționînd că a fost luată în semn de solidaritate cu Regatul Unit și aliații și vecinii săi, pentru ca "Rusia să poarte răspundere pentru acțiunile sale, care încalcă dreptul internațional și amenință securitatea Uniunii Europene".

"Prin sprijinul, acordat partenerilor europeni și internaționali, Republica Moldova a demonstrat cît de în serios ia lumea actuala campanie mondială a Rusiei de subminare a păcii și stabilității internaționale, amenințînd suveranitatea și securitatea țărilor din întreaga lume și discreditînd instituțiile occidentale", se spune în declarația Ambasadei SUA de la Chișinău.

Președintele Moldovei Igor Dodon și-a exprimat nemulțumirea extremă față de decizia Guvernului RM de a expulza diplomații ruși, declarînd că condamnă categoric această provocare antirusă. El a subliniat că Republica Moldova nu are niciun fel de angajamente de alianță față de Marea Britanie și de alți membri ai NATO, pentru a întreprinde astfel de măsuri, respectîtnd principiul solidarității de bloc.

Președintele a reamintit că o serie de state, membre ale NATO, cum ar fi Slovacia și Turcia, precum și Austria, membrăUniunii Europene, au refuzat să participe la acest demers colectiv antirus. În opinia președintelui,este de două ori absurd să fie făcut un astfel de pas la momentul dat, după vizita în Moldova a ministrului adjunct de Externe Grigori Karasin, în cadrul căruia reprezentanții tuturor ramurilor puterii din țara noastră au vorbit în favoarea restabilirii relațiilor normale cu Moscova.


Igor Dodon a declarat că va face tot posibilul pentru ca relațiile moldo-ruse, și, în special, acele acorduri care au fost atinse în timpul întîlnirii informale cu președintele rus, Vladimir Putin, la sfîrșitul anului trecut, precum și în timpul vizitei recente a lui Grigori Karasin în țara noastră, să nu aibă de suferit, din cauza provocării antiruse a Guvernului RM.

Președintele a subliniat că este evident faptul că numai după alegerile parlamentare din această toamnă, va fi posibilă restabilirea parteneriatul strategic cu Federația Rusă, la toate nivelurile, așa cum își dorește majoritatea copleșitoare a cetățenilor Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?