X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4021

Parlamentul s-ar putea întruni o dată la două săptămîni

10 feb. 2023,, 07:00   Politică
2417 1

În Biroul Permanent al Parlamentului a fost supusă discuţiei iniţiativa de a renunţa la şedinţele săptămînale ale Legislativului, dar la două săptămîni. Informaţia ne-a fost confirmată de unul dintre membrii Biroului, socialistul Vasile Bolea. O decizie în acest încă nu a fost luată.

Aurica Jardan, consilierul preşedintelui Parlamentului, a explicat că iniţiativa întrunirii forului o dată la două săptămîni a venit după ce mai multe organizaţii non-guvernamentale au criticat Parlamentul că ar adopta legi mult prea repede.

Aurica Jardan a mai argumentat că decizia de a organiza ședințele Parlamentului o dată la două săptămîni reiese din necesitatea de a oferi mai multă transparenţă în procesul legislativ.

De asemenea, pentru a avea o coordonare mai bună cu Guvernul. Consilierul preşedintelui Parlamentului a transmis că, în acest fel, Legislativul va avea mai mult timp pentru elaborarea şi consultarea proiectelor de lege, organizarea dezbaterilor publice, publicarea în timp util a documentelor pentru a putea fi consultate de către societatea civilă.

Totuşi, potrivit consilierului lui Igor Grosu, Parlamentul se va convoca oricînd va fi nevoie.


1
0
0
3
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?