X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Popescu anunță cînd va fi funcțională Misiunea civilă a UE în Moldova

25 apr. 2023,, 15:00   Politică
3205 1

În următoarele săptămîni, UE va pregăti echipa de oficiali ce va lansa misiunea civilă privind consolidarea securității Republicii Moldova, așa înct pînă la sfîrșitul lunii mai să fie stabilită agenda primelor acțiuni.

Declarația a fost făcută de ministrul de Externe, Nicu Popescu, în cadrul unei conferințe de presă, notează voceabasarabiei.md.

”Acum are loc selectarea de către UE a echipei care va seta și va pregăti desfășurarea misiunii. Cred că spre sfîrșitul lunii mai vă vom oferi detalii. Aproximativ peste o lună, UE și noi, cu multă deschidere, vom oferi detalii despre instituțiile care vor beneficia de asistență și despre agenda misiunii. Avem nevoie de foarte multe lucruri practice, cum ar fi sediu, logistică, concursuri de angajare etc.”, a precizat ministrul de Externe.

Amintim că, luni, 24 aprilie, Consiliul Uniunii Europene a instituit misiunea de parteneriat a UE în Republica Moldova în cadrul politicii de securitate și apărare comune.

Obiectivul misiunii civile este de a spori reziliența sectorului de securitate al țării noastre în domeniul gestionării crizelor și al amenințărilor hibride din partea Kremlinului, inclusiv în ceea ce privește securitatea cibernetică și contracararea acțiunilor Rusiei de manipulare a informațiilor și a ingerințelor străine.

3
1
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав