X 
Arşiţa stiri: 228
Transnistria stiri: 1466
Preşedintele stiri: 4138

Plîngău declară că Partidul Șor ar fi finanțat parțial de Plahotniuc

1 mar. 2023,, 09:30   Politică
2838 0

Partidul Șor ar fi finanțat parțial de fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, susține președintele Platformei DA, Dinu Plîngău. Potrivit acestuia, anume așa ar fi revenit Plahotniuc în politica moldovenească, banii lui fiind acum folosiți de diferite partide politice. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 27 februarie a emisiunii „Новая неделя” с Анатолием Голя de la TV8.

„Unele dintre conturile lui au fost blocate, dar Șor este ajutat să organizeze proteste la Chișinău. Pe flancul drept sînt și petreceri, pe care Plahotniuc le sponsorizează activ. Lăsați Serviciul de Informații și Securitate și Parchetul să le numească”, a spus Plîngău.

Totodată, liderul PPDA se îndoiește că PSDE, fostul PDM, a scăpat în sfîrșit de influența lui Plahotniuc.

„Sînt o mulțime de lucruri diferite. Cred că sînt oameni printre ei care chiar vor să se îndepărteze de trecut, dar sînt alții care nu vor cu adevărat”, a menționat Dinu Plîngău.

Anterior, în cadrul emisiunii „Freedom” de la TV8, prim-vicepreședintele PSDE, Mircea Buga, a declarat că Partidul Social Democrat European (PSDE) nu ar avea nicio comunicare cu fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc. Potrivit acestuia, o formațiune politică n-ar trebui judecată sau acuzată după un fost lider de partid.


„Nu este nici o comunicare și nu cred că este cazul și-o să fie. Domnul Plahotniuc a plecat în 2019. În principiu, orice formațiune este un organism viu. Noi înțelegem că au existat situații și în alte state, nu numai în Republica Moldova, cînd au fost anumite personalități în anumite formațiuni. În această istorie, 26 de ani ai partidului, în formațiunea noastră s-au perindat mai mulți prim-miniștri, miniștri și alți membri ai Guvernului.

Există probleme, există lucruri pe care cei zeci de mii de membri ai partidului nu pot să răspundă permanent și ne-ar deranja dacă am putea acuza o întreagă formațiune politică pentru...”, a spus Mircea Buga.

Întrebat în ce măsură ar putea Plahotniuc influența politica moldovenească, membrul PSDE crede că „cine comunică cu el ar putea să răspundă”.

Partidul Șor nu a venit cu o reacție.

Fostul președinte al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, care a fugit din țară în iunie 2019, după ce Guvernul democrat de atunci a cedat puterea, și-a anunțat revenirea în politica moldovenească, într-un interviu pentru un portal media din țară.

2
1
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав