X 
Cutremure stiri: 508

Natalia Morari, despre pomenile electorale ale actualei guvernări: „Asta nu este fix ceea ce făcea Plahotniuc înainte de alegeri?” ©

15 oct. 14:24   Politică
4 ore in urma 2145 0

Într-un video publicat pe pagina sa de YouTube, Natalia Morari a criticat promisiunea Guvernului de a oferi 2300 de lei pensionarilor, cu puțin timp înainte de alegerile prezidențiale.

Ea a comparat această măsură cu „pomenile electorale” pe care actuala guvernare le critica atunci cînd era în opoziție, făcînd referire la practicile fostului lider Vlad Plahotniuc. Morari și-a exprimat dezamăgirea că presa din Moldova ignoră acțiunile președintei Maia Sandu în campania electorală.

„Mie îmi este acum foarte și foarte rușine pentru toată presa, cei din care eu făceam parte mulți ani la rînd cînd luptam împotriva dictatorilor, împotriva celor care au capturat statul. Toți, deja foști colegi ai mei astăzi nu observă nimic din ceea ce face Maia Sandu. Ei observă doar coruperea procesului electoral din partea grupărilor criminale, haideți să spunem așa. Eu o condamn, apropo, acest lucru este condamnabil de cumpărat voturile oamenilor. Întotdeauna am spus și repet, numai că eu nu văd o diferență între această cumpărare, să mă scuzați și promisiunea cu două săptămîni înainte de alegeri, o săptămînă jumătate a 2300 de lei pentru fiecare pensionar. Dar ce e asta? O indemnizație unică? Asta nu este fix ceea ce făcea Plahotniuc înainte de alegeri, atunci cînd voi, dragi colegi și voi, dragă guvernare, erați atunci în opoziție, țipați toți împreună spuneați că acestea ar fi pomeni electorale. De ce astea nu sînt acum pomeni electorale?”, a declarat Natalia Morari.

Natalia Morari a adus în discuție promisiunea celor 1,8 miliarde de euro făcută de președinta Comisiei Europene în timpul campaniei electorale, alături de Maia Sandu, și a subliniat că acest gest reprezintă o intervenție directă în alegeri. Ea a pus sub semnul întrebării momentul ales pentru acest anunț, considerînd că ar fi fost mai corect ca această promisiune să fie făcută după 20 octombrie, sau chiar după 3 noiembrie, cînd se va desfășura al doilea tur de scrutin.

„Oricît de tare nu ar încerca pe noi să ne convingă trompetele PAS astăzi că ea va cîștiga din primul tur, nici o șansă! Noi încercăm să organizăm întîlniri, întîlniri în cît mai multe localități din Republica Moldova și vreau să vă spun cu toată seriozitatea, Maia Sandu nu are nicio șansă să cîștige din primul tur. Nicio șansă! Este foarte important cine va ieși în al doilea tur. Bineînțeles, și eu tare sper că asta va ieși, acel cineva care nu este satelitul Maia Sandu”, a spus Natalia Morari.

*Publicitate electorala / Natalia Morari, candidat independent, la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Achitat conform contractului nr.1.03 din 02.10.2024, Mld Media SRL IDNO: 1003600012997

16
0
0
0
2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав