X 
Arşiţa stiri: 209
Jocurile Olimpice stiri: 240
Transnistria stiri: 1460

Replici tăioase între Natalia Morari și Dumitru Alaiba

7 aug. 13:54   Politică
17 ore in urma 4493 0

Între jurnalista Natalia Morari și Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, a apărut o dispută în mediul online în privința companiei străine, Sumitomo, care activează în domeniul automotivelor la noi, dar care ar urma să plece din Moldova din cauza că i-ar fi fost aplicate amenzi de sute de milioane de lei, notează Noi.md.

Despre cazul companiei Natalia Morari a anunțat recent în cadrul unei emisiuni de-ale sale online. Jurnalista a specificat că Sumitomo ar urma să plece din țara noastră, după ce ar fi fost amendată cu 268 milioane de lei.

Aceste declarații nu s-au lăsat fără replică din partea ministrului Dumitru Alaiba, care a scris în rețelele sociale că aceste afirmații nu corespund adevărului.

"{..} Compania are o istorie veche de peste cinci ani cu Consiliul Concurenței. Inițiată încă de guvernele oligarhilor. Această investigație a ajuns în judecată, iar următoarea ședință este în octombrie. La ședință a fost invitat și Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării. Vom reprezenta acolo interesele economiei și investitorilor {...}", a scris Alaiba.

În urma postării oficialului, Natalia Morari a menționat, la rîndul său, într-o intervenție online că ea, înainte de a vorbi depre sancțiunea aplicată Sumitomo, s-a documentat, jurnalista prezentînd în acest sens și unele acte. Mai exact, ea a atașat o Hotărîre a Consiliului Concurenței din data de 25 mai 2022, semnată de președintele Consiliului, Alexei Ghețescu, dar și o decizie a Curții de Apel.


"De ce nu vreți să lăsați Sumitomo în pace? E un exemplu pentru alți investitori ce se poate întîmpla, dacă refuză să plătească {...}. Conform deciziiei Curții de Apel, care a analizat strea întreprinderii, o amendă atît de mare va expune riscului toată investiția și ar putea duce la faliment {...}", a punctat jurnalista.

37
1
1
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав