X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Noi comentarii ale Moscovei despre dosarul lui Igor Dodon

27 mai. 2022,, 15:45   Politică
4157 0

Kremlinul comentează din nou arestul la domiciliu a lui Igor Dodon. Dmitrii Peskov afirmă că Moscova „profund regretă” că într-o altă țară au loc „atacuri”.

Potrivit lui, acestea sînt „uneori legale, cînd nelegale, cînd obiective, cînd subiective”, transmite TASS. Acesta a reiterat speranța Moscovei precum că „nu există niciun subtext politic aici”.

Igor Dodon a fost plasat joi în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar cumnatul său, Petru Merineanu, va petrece aceeași perioadă în izolator. Procurorii susțin că vor depune recurs. Politicianul este bănuit de trădare de Patrie, îmbogățire ilicită, corupere pasivă și acceptarea finanțării partidului de către un grup criminal.

Marți, la domiciliul lui Dodon și interpuși s-au desfășurat percheziții timp de aproximativ opt ore. Politicianul și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova califică dosarul drept unul politic, la comanda președintei. Formațiunea a desfășurat proteste și a discutat subiectul cu șefii misiunilor diplomatice de la Chișinău, dar și a cerut demisia Guvernării, scrie Noi.md cu referire la Realitatea.md.

Anterior, Kremlinul menționa că va monitoriza ca drepturile lui Igor Dodon să nu fie încălcate, precizînd că dosarul este „chestiune internă a Moldovei”. Între timp, ministru Justiției de la Chișinău, Sergiu Litvinenco, puncta că procurorii sînt independenți și „indiferent de statutul persoanei, în situația în care există bănuieli rezonabile că a săvîrșit o infracțiune, ea trebuie pedepsită”.


La rîndul său, diplomații europeni din Republica Moldova urmăresc subiectul. Aceștia susțin că nu există indici care să demonstreze că investigația are cauze politice.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?