Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Opinie: Există un mare risc de alegeri repetate în Moldova

10 feb. 2019,, 07:55   Politică
5643 3

O atenție deosebită va fi acordată viitoarelor alegeri parlamentare din Moldova și există un risc foarte mare de a avea alegeri repetate, ca și în Ucraina.

Această este opinia șefului reprezentanței TASS în Moldova, Valerii Demidețchi, care a vorbit în cadrul emisiunii "Întrebarea principală" cu Iulia Feodorova pe canalul NTV-Moldova, relatează Noi.md.

Potrivit lui, despre acest lucru indirect vorbește și faptul că, de fapt, declarațiile partenerilor externi sînt făcute astăzi în așa mod, încît acuzările de falsificare a alegerilor și nerecunoașterea rezultatelor acestora nu va surprinde deja pe nimeni.

"Dacă acest lucru se va întâmpla, ei vor spune: Ei bine, noi am spus. Priviți, autoritățile au făcut asta, au facut celaltă. A fost introdus un sistem mixt, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneția. Vedeți, Năstase a fost eliminat. Deci, pregătirea în masă este deja în curs de desfășurare ", a spus Valerii Demidețchi.

În opinia sa, este posibil ca partenerii externi să folosească asemenea declarații acum ca o încercare de a exercita presiuni asupra actualului guvern, spunîndu-le: Priviți! Nu prea folosiți aceste trucuri. Nu "aruncați" prea multe voturi în alegeri, de altfel vă vom face asta!" Iar guvernul trebuie să înțeleagă acest lucru și să facă totul pentru a desăfășura alegeri corecte. Sau, pe de altă parte, se pregătește varianta cu alegeri repetate", a spus șeful reprezentanței TASS din Moldova.


El a menționat că această opțiune este cel mai probabil luată în considerare de către americani, care dintre toți actorii externi, "joacă" cel mai bine din Moldova.

"Bineînțeles, americanii își joacă bine rolul. Ei joacă astăzi cu două cărți atu și în ambele mîini. Ei au putere reală în mîinile lor, adică controlul asupra acestei puteri reale și dețin control asupra opoziției de dreapta, care merge la americani și se plînge de puterea actuală. De fapt, și opoziția de dreapta, și actualul guvern se luptă pentru simpatia americanilor în general. Și astăzi, americanii au posibilitatea de a juca în țara noastră, atît pe termen lung, cît și scurt", a declarat Demidețchi.

"Americanii vor decide dacă au nevoie de versiunea scurtă, varianta alegerilor repetate și răsturnarea acestui guvern. Dar astăzi ei nu au lideri pe flancul drept cărora le-ar putea încredința țara. Sau vor decide să joace pe termen lung. Ei vor încerca să spună opoziției: Ei bine! Dați-le puterea democrațiilor, lăsați-i să formeze un fel de guvern de acord național cu ajutorul deputaților cu mandat unic și vom aștepta, vom crește o nouă opoziție puternică și vom veni la putere. Din fericire, ne așteaptă alegerile locale, alegerile prezidențiale, alegerile parlamentare și, posibil, alegerile parlamentare anticipate", a declarat șeful reprezentanței TASS în Moldova.

"Dacă coaliția începe să se prăbușească peste un an sau doi, atunci astăzi ei au deja multe mecanisme pentru a pune în aplicare acest lucru. Astăzi depinde de americani dacă va fi versiunea scurtă, pripită, ca în Ucraina sau va fi o cursă lungă. Așa că vom vedea ", a spus un binecunoscut jurnalist.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?