Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Ministrul Agriculturii, așteptat la Parlament

16 iun. 2022,, 10:20   Politică
2232 0

Parlamentul va dezbate, joi, 16 iunie, în ședința plenară, Moțiunea simplă asupra politicilor Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare depusă de fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Potrivit opoziției parlamentare, instituția nu a întreprins nimic pentru a-i ajuta pe agricultori și a eșuat în gestionarea ramurii. În opinia BCS, ministrul Agriculturii, Viorel Gherciu, nu are o viziune clară privind dezvoltarea sectorului agroalimentar, iar suportul anunțat pentru agricultori nu este suficient.

”Prin acțiunile sau, mai degrabă, inacțiunile Ministerului Agriculturii, situația din sectorul agroalimentar al țării s-a agravat cumplit, cu zeci de mii de hectare de teren agricol nelucrate și sute de fermieri în pragul falimentului. Țara riscă să intre în criză alimentară”, se menționează în textul moțiunii.

Deputații BCS mai constată că toate acestea se întîmplă în situația în care Gherciu a preluat funcția de ministru, acum 9 luni, într-un an record pentru sectorul agricol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?