X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ministrul de Externe s-a întîlnit cu comisarul european pentru vecinătate și extindere

10 sep. 2020,, 14:15   Politică
2094 0

Ministrul de Externe, Oleg Țulea, a avut o întrevedere cu Oliver Varhelyi, comisarul european pentru vecinătate și extindere.

Pe agenda de discuții au fost următoarele subiecte: dialogul politic și sectorial cu Uniunea Europeană, perspectivele Parteneriatului Estic, gestionarea situației epidemiologice, precum și pregătirile pentru alegerile prezidențiale.

Șeful diplomației moldovene a exprimat recunoștința autorităților față de UE pentru sprijinul acordat fortificării sistemului național de sănătate în contracararea consecințelor pandemiei COVID-19, precum și asistența direcționată pentru depășirea consecințelor negative asupra economiei naționale. În același timp, diplomatul l-a asigurat pe interlocutor că Guvernul Republicii Moldova rămîne plenar implicat în implementarea agendei europene și a proceselor tehnice convenite în dialogul cu UE.

Ministrul a informat despre elaborarea de către Guvernul Republicii Moldova a unui Plan de acțiuni axat pe recuperarea social-economică a țării. A fost subliniat faptul că asistența sectorială a UE rămîne a fi un catalizator important pentru procesul de reforme și autoritățile lucrează intens asupra îndeplinirii acțiunilor ce se impun în acest sens.

Comisarul Oliver Varhelyi a comunicat, la rîndul său, despre planurile instituțiilor europene în contextul pregătirilor pentru Summitul Parteneriatului Estic din primăvara anului viitor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?