Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Declarația MAEIE cu privire la situația de securitate din regiune

12 feb. 2022,, 17:42   Politică
2717 1

Cu referire la situația de securitate din regiune, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că se află în contact permanent la acest subiect cu partenerii țării noastre.

Instituția precizează că în cazul unui evoluții îngrijorătoare, Ambasada Republicii Moldova la Kiev "dispune de planuri necesare de acțiuni".

"Ambasada Republicii Moldova la Kiev monitorizează cu atenție evoluțiile din Ucraina. La această etapă, Ambasada și Consulatul de la Odesa își desfășoară activitatea în regim obișnuit.

În cazul evoluțiilor îngrijorătoare, misiunea noastră diplomatică dispune de planuri necesare de acțiuni. De asemenea, se menține legătura permanentă cu cetățenii moldoveni participanți la Misiune specială de monitorizare a OSCE în Ucraina și conaționalii care contactează ambasada pentru suport informațional.

Reiterăm recomandarea în adresa cetățenilor moldoveni să urmărească cu prioritate anunțurile autorităților și informațiile oficiale difuzate de surse credibile.


Totodată, la necesitate, cetățenii Republicii Moldova pot contacta reprezentanța noastră diplomatică la linia de telefon de urgență constituită și activă în regim de permanență (24/7): +38 068 384 2016 sau la adresa de email: kiev@mfa.gov.md", se arată în declarația Ministerului de Externe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?