Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Maia Sandu a cerut să fie audiată într-o ședință publică

6 noi. 2018,, 15:00   Politică
2956 7

Liderul Partidul Acțiune și Solidaritatea, Maia Sandu, a fost invitată la audieri de Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune în politica internă a Republicii Moldova, a Fundației ”Open Dialog”, informează Noi.md.

Sandu a cerut însă ca audierile cu participarea sa să fie publice, pentru a se putea adresa tuturor cetățenilor, și nu cu ușile închise așa cum au decis membrii comisiei.

„Așa-numita comisie de anchetă care investighează presupusa finanțare ilegală a PAS, aducînd drept unică probă participarea mea la un eveniment public în Parlamentul European, la invitația unor membri importanți ai PE, a decis să mă invite la audieri închise. Organizarea unei ședințe închise arată că Parlamentul nu este interesat nici să afle adevărul, nici să asigure dreptul oamenilor la informare. Dacă parlamentarii ar fi interesați de adevăr, ar organiza audieri publice, cu prezența presei, așa încît cetățenii Republicii Moldova să fie informați plenar”, a reacționat Maia Sandu.

Audierile pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune în politica internă a Fundației ”Open Dialog” a fost astăzi amînate pentru săptămîna viitoare, întrucît mai mute persoane chemate la Parlament nu s-au putut prezenta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?