X 
Cutremure stiri: 506

Lebedinschi: Este penibil faptul că sînt admise persoane urmărite penal în campanie

11 ian. 2019,, 07:31   Politică
4680 3

Este penibil faptul că în această campanie electorală pentru parlamentare sînt admise persoane care au fost condamnate penal sau sînt urmărite, penal sau a căror cauze sînt transmise în judecată.

De această părere este consilierul juridic al președintelui Igor Dodon și membrul Partidului Socialiștilor, Maxim Lebedinschi. Potrivit lui, astfel s-a creat o nedumerire în rîndul cetățenilor, transmite IPN.

Maxim Lebedinschi menționează că în acest caz un rol important îl joacă și aspectul moral pentru că atunci cînd un concurent încearcă să candideze la una dintre cele mai înalte funcții cu demnitate publică din țară, cetățenii așteaptă ca și imaginea acestora să fie una demnă de funcție.

Potrivit lui, unii concurenți electorali deja au făcut agitație electorală curată, deși nu au acest drept avînd în vedere că abia pe 25 ianuarie începe campania electorală propriu-zisă. „Este grav faptul implicării cetățenilor străini în acțiunile de agitație electorală și politice”, a declarat Maxim Lebedinschi, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC 21.

Despre listele PSRM la următoarele alegeri parlamentare, Maxim Lebedinschi spune că formațiunea și-a înaintat candidați pe toate circumscripțiile uninominale și nu poate fi vorba despre o colaborare în următorul Parlament cu candidați independenți.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 24 februarie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав