X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Curtea de Apel Comrat va decide, dacă rămîne sau nu Evghenia Guțul în funcția de bașcan

22 mai. 2023,, 09:18   Politică
2932 0

Curtea de Apel Comrat va examina astăzi solicitarea Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei privind validarea alegerilor și confirmarea mandatului de bașcan al Evgheniei Guțul, care a obținut cele mai multe voturi în turul al doilea al scrutinului desfășurat în data de 14 mai în regiune.

Decizia urmează să fie pronunțată în plină desfășurare a anchetei Procuraturii Anticorupție (PA), care a inițiat procedura de verificare a listelor electorale în urma unor bănuieli rezonabile că în liste sînt persoane decedate sau plecate peste hotare.

Marți, 16 mai, oamenii legii au ridicat listele electorale și au solicitat reprezentantului CEC din Găgăuzia să se prezinte la Centrul Național Anticorupție (CNA) pentru a asista la procedura de desigilare a acestora.

Acțiunea, pe care a desfășurat-o la Comrat CNA, în comun cu PA și Inspectoratul Național de Investigații, a avut loc în cadrul cauzei penale, pornită pe fapte de finanțare ilegală a unei formațiuni politice și coruperea alegătorilor, transmite anticorupție.md.

Evghenia Guțul, la anunțarea rezultatelor, a menționat pentru presa rusă că ar vrea să deschidă o reprezentanță a Găgăuziei la Moscova .


„Vrem să fim în continuare prieteni cu Federația Rusă, să prietenim cu alte țări”, a spus Guțul.

16
1
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?