X 
Arşiţa stiri: 197
Jocurile Olimpice stiri: 197
Transnistria stiri: 1459

Consiliul municipal Chișinău a votat bugetul pentru anul 2024

30 iul. 16:48   Politică
8 ore in urma 1555 0

După șapte luni, Consiliul municipal Chișinău a votat astăzi bugetul pentru anul 2024, în primă lectură.

Proiectul a fost votat în unanimitate de către toți cei 44 de consilieri prezenți la ședință, transmite IPN.


Șefa Direcției generale finanțe, Olesea Pșenițchi, a declarată că sînt planificate venituri de 7,717 miliarde de lei, cu transferuri de la bugetul de stat în mărime de 3,976 miliarde de lei. La cheltuieli este prevăzută suma de 8,365 de miliarde de lei. Soldul bugetar de 647,7 milioane de lei va fi acoperit din contul soldului de mijloace bănești la contul bugetului municipal format la sfîrșitul anului bugetar 2023, în sumă de 175,3 milioane lei, cît și primirea și rambursarea împrumuturilor interne și externe.

„Fracțiunea PAS în Consiliul municipal Chișinău a obținut majoritatea solicitărilor financiare pentru chișinăuieni cerute și a deblocat situația. Avînd în vedere că Chișinăul nu are buget de 7 luni, noi vom susține bugetul în prima lectură și vom veni cu amendamente în lectura a doua”, a declarat președinta fracțiunii PAS, Zinaida Popa, înainte de vot.

Președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor, Adrian Lebedinschi, a menționat că au avut astăzi dezbateri foarte dure. „În pofida ambițiilor pe care le au unii, trebuie să facem condițiile de viață pentru oameni cît mai bune. De aceea, am decis că noi, reprezentanții PSRM, o să votăm bugetul”, a declarat Adrian Lebedinschi. Pentru lectura a doua vor fi înaintate mai multe propuneri, iar fiecare amendament va fi votat în parte.

Vicepreședintele Partidului Mișcarea Alternativa Națională, Corneliu Pîntea, a declarat proiectul bugetului municipal a fost elaborat de către profesioniști și că este un buget realist, care permite municipalității să continue proiectele inițiate. „Haideți toți împreună să susținem proiectul bugetului municipiului Chișinău și în prima, și în a doua lectură”, a precizat consilierul.

2
3
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав