X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

Caravana PDM a ajuns la Șoldănești. Ce teme au fost discutate cu alegătorii

6 feb. 2019,, 15:22   Politică
3121 3

Caravana PDM a ajuns în raioanele Şoldăneşti şi Rezina, unde a vizitat mai multe localităţi şi discutat cu cetăţenii despre aşteptările lor.

Andrian Candu a mers la fabrica de confecţii din oraşul Şoldăneşti şi a avut o întîlnire cu mai mulţi oameni de afaceri din raion, care s-au interesat de măsurile de susţinere a business-ului mic şi mijlociu. „Businessul mic şi mijlociu formează baza financiară a ţării, dar ce ne aşteaptă pe noi, ce măsuri de susţinere veţi realiza? Dorim să fim mai protejaţi, dar şi aşteptăm o reducere a impozitelor”, a spus o reprezentantă a mediului de afaceri.

Andrian Candu a relatat că guvernarea PDM s-a axat pe stabilirea unei ordini în domeniul reglementării afacerilor, pentru a scuti business-ul de nenumărate controale, raportări şi autorizaţii.

”Noi aveam peste 450 de denumiri de permise, autorizaţii şi licenţe. Le-am redus şi încă mai avem unde să reducem. La fel, anterior existau peste 160 de instituţii abilitate care veneau cu controale. Noi am decis să reducem numărul lor şi să creăm un sistem clar de interacţiune cu agenţii economici – să fie fiscul o unitate specială care luptă cu spălarea banilor sau dacă afacerea este reglementată - să fie regulatorul”, a spus Andrian Candu.

Preşedintele Parlamentului a mai amintit că PDM a fost iniţiatorul unui set de măsuri pentru reducerea poverii fiscale, inclusiv a contribuţiei sociale achitate de către angajatori, dar şi a impozitului pe venit pentru angajaţi.


”Mai sînt multe de făcut pentru susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii, inclusiv vom promova reducerea impozitelor”, a afirmat Andrian Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?