X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

R.Moldova are un nou agent guvernamental la Curtea Europeană a Drepturilor Omului

8 iun. 2022,, 15:16   Politică
3127 0

Dumitru Obadă a fost numit în funcția de agent guvernamental al R.Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

O decizie în acest sens a fost luată astăzi în cadrul ședinței Guvernului.

Reprezentantul Guvernului Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului – reprezintă Guvernul în faţa Curţii Europene în conformitate cu prevederile Legii nr. 151 din 30.07.2015 cu privire la Agent guvernamental, Convenţia Europeană pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, Regulamentul Curţii. Agentul guvernamental este numit şi eliberat din funcţie de către Guvern, la propunerea ministrului justiţiei, fiind subordonat Prim-ministrului şi ministrului justiţiei.

Agentul guvernamental, de asemenea, supraveghează corectitudinea măsurilor adoptate în vederea executării hotărîrilor și a deciziilor pronunţate de Curtea Europeană şi propune autorităţilor competente spre adoptare măsuri cu caracter general întru evitarea noilor încălcări a Convenţiei.

În activitatea sa, Agentul Guvernamental este asistat de Direcția Generală Agent Guvernamental din cadrul Ministerului Justiției a Republicii Moldova.


Reamintim că Dumitru Obadă a fost numit în aprilie 2021 în funcția de procuror-șef al secției analiză criminologică, avizare și propuneri de legiferare din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale. Până atunci, a fost şef interimar al secţiei respective.

În ianuarie 2021, Obadă s-a ales cu insigna Eminent al Procuraturii, chiar dacă a lipsit timp de patru ani din sistem. În iunie 2016, după o carieră de patru ani în cadrul Procuraturii Generale, Dumitru Obadă este angajat la Procuratura Anticorupţie, unde nu se reţine prea mult timp şi părăseşte procuratura pentru Institutul Naţional al Justiţiei.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?