X 
Arşiţa stiri: 201
Jocurile Olimpice stiri: 178
Transnistria stiri: 1415

Igor Dodon: „Datoria noastră este să boicotăm acest referendum-capcană”

29 iul. 10:07   Politică
4 ore in urma 1341 1

Adevăratul scop al referendumului electoral organizat de autoritățile Moldovei pe 20 octombrie nu este integrarea în Uniunea Europeană, ci modificarea Constituției, care poate pune începutul distrugerii tuturor conceptelor care ne-au oferit temelie în aceste trei decenii, iar datoria noastră civică este să boicotăm acest referendum-capcană pentru a nu regreta mai tîrziu.

Această opinie a fost exprimată de Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor, fostul președinte al Republicii Moldova.

El a menționat că 30 de ani Republica Moldova s-a bazat pe Constituția țării pentru a-și păstra Independența, Suveranitatea, Statalitatea, Neutralitatea, Creștinătatea și Identitatea moldovenească. 30 de ani, în pofida provocărilor și a dezbinărilor politice, țara noastră a funcționat și a avut ca reper Legea supremă a statului.

Potrivit lui Igor Dodon, acum, în ajunul referendumului electoral organizat de Maia Sandu și PAS în luna octombrie, este important pentru fiecare cetățean să înțeleagă riscurile care provin din orice abuz asupra Constituției.

”Guvernarea PAS intenționează, în urma Referendumului, să modifice Constituția. Acesta e scopul real al plebiscitului – nu integrarea în UE, ci modificarea Constituției. Nimeni nu știe cît de grav va fi mutilată Constituția. Nimeni nu cunoaște ce prevederi și ce articole noi vor fi incluse în textul Legii Supreme. Sau ce articole vor fi eliminate. Noi știm însă că guvernarea PAS își poate permite orice abuz, orice încălcare a normelor democratice și orice sfidare a legilor. Și sîntem convinși că la fel va proceda în raport cu Constituția țării, ei fiind încurajați în acțiunile lor de factorii politici externi, care doresc subordonarea geopolitică și economică a Republicii Moldova”, a declarat fostul președinte al țării.


El a menționat că, cu regret, aniversarea de 30 de ani a Constituției Republicii Moldova poate fi ultimul jubileu al Constituției, așa cum o știm.

”Pentru că referendumul electoral organizat de PAS poate pune începutul distrugerii tuturor conceptelor care ne-au oferit temelie în aceste trei decenii – Independența, Suveranitatea, Statalitatea, Neutralitatea, Creștinătatea, Identitatea moldovenească. Iată de ce, cu gîndul la protejarea Constituției și a Țării, datoria noastră ca cetățeni este fie să boicotăm referendumul-capcană. Ca să nu ne plîngem apoi”, a declarat Igor Dodon.

De menționat că astăzi, 29 iulie, este marcată Ziua Constituției Republicii Moldova. Legea supremă a țării a fost adoptată de Parlament la 29 iulie 1994, publicată în Monitorul Oficial la 12 august și a intrat în vigoare la 27 august 1994.

19
0
4
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав