Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Se colectează semnături pentru ședința extraordinară a Parlamentului

27 dec. 2019,, 09:15   Politică
3392 1

Deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, anunță că de astăzi începe colectarea semnăturilor pentru convocarea ședinței extraordinare a Parlamentului pe subiectul Aeroportului Internațional Chișinău. Pentru aceasta, este nevoie de 34 de semnături, dintre care 26 semnături deja există, spune deputatul.

Parlamentarul susține că în cadrul ședinței extraordinare ar urma să fie chemați la raport prim-ministrul, șeful Serviciului de Informații și Securitate, șeful Centrului Național Anticorupție, procurorul general și ministrul justiției, transmite Noi.md cu referire la IPN.

„Este necesar să clarificăm situația și, în funcție de derulare a evenimentelor, vom acționa în continuare – moțiune de cenzură, proteste – totul e posibil”, a declarat Slusari în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la postul Jurnal TV.

Parlamentarul susține că este absolut clar că securitatea Republicii Moldova este pusă în pericol. „Noi vrem cît mai repede să fie examinată chestiunea și pus punct asupra statutului juridic al aeroportului. Pentru noi nu există altă soluție decît anularea contractului de concesionare. Acest contract a fost încheiat cu grave încălcări, în baza concursului închis, cu păstrarea acestei taxe aeroportuare”, a afirmat deputatul.

Deputatul socialist Grigore Novac susține că în ceea ce-l privește pe noul beneficiar al companiei „Avia Invest”, cea care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău, „toate ațele duc spre aceleași persoane – Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc”. Parlamentarul spune că face aceste declarații, bazîndu-se pe informații concrete, dar a refuzat să spună din ce sursă vin. „În realitate, ce s-a produs zilele trecute? Acest drept de concesiune s-a întors exact la cei care au fost pînă la Rothschild (n.r. fostul proprietar al companiei, Nat Rothschild), doar că a apărut o altă persoană pe arena acestui aeroport. Acest cetățean al Federației Ruse, Andrei Goncearenko, era „back” și acum a devenit „front”, pe primul plan”, a declarat Grigore Novac. Potrivit lui, fostul proprietar, Nat Rothschild, nu a înțeles pînă la urmă în ce daravelă a intrat.

Pe 23 decembrie, a devenit cunoscut faptul că omul de afaceri din Federația Rusă, Andrei Goncearenko, este noul beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deține 95% din „Avia-Invest” (administratoarea Aeroportului Internațional Chișinău). Aceasta, după ce NR Investment Limited a cedat controlul asupra companiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?