X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Flenchea: Situația în Transnistria e stabilă

2 mar. 2023,, 07:15   Politică
2528 0

Autorităţile moldoveneşti consideră că situaţia din Transnistria este stabilă, continuînd să monitorizeze evoluţia acesteia.

Copreşedintele Comisiei unificate de control (CUC) din partea Moldovei, Alexandru Flenchea, a declarat acest lucru într-un interviu acordat corespondentului "INFOTAG", transmite stiri.

Solicitat să comenteze informaţiile despre cantonamentul militar anunţat în Transnistria pentru militarii din trupele de menţinere a păcii, el a spus că "nu este nimic extraordinar în acest fapt".

"Situaţia din Transnistria rămîne stabilă, în pofida prezenţei unor tensiuni care sînt escaladate de anumite forţe, inclusiv din afara Republicii Moldova. Antrenamentul pentru forţele de menţinere a păcii nu este un exerciţiu militar. În Transnistria, personalul militar este recrutat în mod regulat în forţele de menţinere a păcii, iar sesiuni similare de pregătire de trei luni sînt organizate anual pentru cei care doresc să se alăture forţelor de menţinere a păcii. Desigur, din cauza situaţiei actuale, toată lumea a acordat atenţie acestui anunţ, dar nu este nimic extraordinar în el, astfel de anunţuri au existat în fiecare an", a spus Flenchea.

El a precizat că actualmente acest lucru este cauzat de lipsa de personal militar în forţele comune de menţinere a păcii.


Cu o zi înainte, copreşedintele CUC din partea Transnistriei, Oleg Beleakov, a declarat că comisia nu a înregistrat niciun semn de pregătire pentru ostilităţi în zona de securitate.

Forţele de menţinere a păcii din Transnistria au anunţat marţi că din 1 martie încep un cantonament de instruire de trei luni şi încep să accepte cereri de participare la acesta.

1
0
2
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?