X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Filip declară că fraudare alegerilor ar fi imposibilă

16 oct. 2020,, 10:33   Politică
4703 1

Moldova este mai pregătită decît unele țări europene pentru votul electronic, iar fraudarea alegerilor ar fi imposibilă în țara noastră – declarația îi aparține președintelui PDM, Pavel Filip.

El face referire la faptul că observatorii internaționali nu ar fi constatat niciodată abateri care ar fi influențat rezultatul votului, transmite zugo.md.

În același timp, Filip a făcut referire la declarațiile candidaților, menționînd că ar putea fi doar un mesaj electoral, a precizat acesta în studioul emisiuni „Puterea a Patra” de la N4. Totodată, el a declarat că este imposibil să voteze „sufletele moarte”.

„La modul practic, ca ex-ministru al Tehnologiei Informației, pot să vă spun că Republica Moldova, din punct de vedere electronic, este mai pregătită și decît unele țări europene. Este imposibil, atunci cînd se vorbește despre suflete moarte și tot așa mai departe. Apropo, sîntem pregătiți să trecem și la votul electronic, doar că nu toată lumea area această semnătură electronic. Este registru electronic și dacă ai votat undeva, nu mai poate vota altcineva pentru tine”, a declarat democratul.

Filip a reiterat că de fiecare dată s-a vorbit la alegeri că vor fi fraude. El consideră că atunci cînd se vine cu asemenea acuzații, trebuie aduse argumente și înlăturată problema.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?