X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Domnica Manole continuă să beneficieze de protecție din partea statului

19 mai. 2021,, 10:45   Politică
2665 5

La mai bine de o lună de la decizia Curții Constituționale prin care s-a constatat existența circumstanțelor de dizolvare a actualului Parlament și în plin proces de pregătire a scrutinului anticipat, magistrata Domnica Manole încă beneficiază de pază din partea statului.

„Urmare a solicitării Curții Constituționale către Președinția RM, în temeiul Legii 134/2008, a fost dispusă acordarea protecției doamnei Domnica Manole de către SPPS. Perioada este nedeterminată”, se arată într-un răspuns oficial oferit de instituția statului la solicitarea UNIMEDIA.

Curtea Constituțională a solicitat șefei statului să-i ofere pază de stat magistratei Domnica Manole, pe 20 aprilie 2021, ca urmare a unor „amenințări care ar fi parvenit în adresa președintei Înaltei Curți”.

„Simt o stare de pericol, am observat persoane suspecte în preajma casei mele. De asemenea, am fost șicanată în trafic de cîteva ori, lucru care nu mi s-a mai întîmplat în trecut”, declara atunci Domnica Manole.

Toate s-ar fi întîmplat odată cu adoptarea de către Curtea Constituțională a deciziei prin care constata existența circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului.


Maia Sandu i-a oferit pază Domnicăi Manole drept răsplată pentru că a fost luată decizia dorită de ea - de dizolvare a Parlamentului. Totul a depins de votul Domnicăi Manole și iată i s-a oferit, în schimb, pază. Spun asta pentru că sînt sigur că nimeni nu are de gînd să creeze probleme acestei dame, chiar luînd în considerare trecutul ei tumultuos, toți cunosc cine era Domnica Manole printre judecători”, a comentat, la rîndul său, fostul șef de stat, liderul PSRM, Igor Dodon.

La rîndul său, Procuratura Generală a anunțat că nu a recepționat vreo sesizare de la președinta Curții Constituționale cu privire la eventuale amenințări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?