Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dodon către Sandu: ”Eu am soluții fără voi, voi fără noi nu le aveți”

4 noi. 2020,, 08:46   Politică
4062 7

Șeful statului, Igor Dodon, spune că nu există vreun scenariu politic post-electoral în care socialiștii să nu fie prezenți și le sugerează contracandidaților să „nu ardă podurile”.

„Oricum va trebui să veniți să stați cu noi la masa de discuții”, a declarat Dodon la emisiunea Acces Direct de la NTV.

„Ei vorbesc și vor dizolvarea Parlamentului? Cum? Trebuie să dai jos Guvernul, dar ei nici într-o formulă nu vor avea 51 de voturi. Maia Sandu va trebui să vină la mine, noi avem 37 deputați, ea - 15 și să decidem, dacă e în folosul țării sau nu.

Maia Sandu va încerca să-l folosească pe Renato Usatîi, pentru că acesta deja din „sluga poporului” cum își zice a devenit „sluga Maiei”, apoi îl va arunca așa cum a făcut cu Vlad Filat, cu Andrei Năstase. Dar, indiferent de situație, eu văd trei scenarii posibile:

După alegeri, cel mai probabil va fi Guvern minoritar sau o coaliție mai largă, cu participarea Blocului ACUM sau a unei componente a Blocului, sau, al treilea scenariu, alegeri parlamentare anticipate. Dar trebuie să vedem cînd acestea sînt oportune. În plină iarnă, în plină pandemie este foarte riscant, scrie unimedia.


Nu există scenarii în viitorul apropiat ca cineva să dicteze o agendă politică fără participarea socialiștilor. Avem cea mai mare fracțiune, 21 din 34 președinți de raioane, Primarul de Chișinău, Bașcanul Găgăuziei, fostul meu consilier este Premierul țării - toți membri ai echipei noastre, așa că „обойти нас не получиться ”(n.n. nicidecum nu ne vor putea ocoli).

De ce faceți atîtea declarații, dacă oricum va trebui să stați cu noi la discuții. Eu am soluții fără voi, voi fără noi nu le aveți. Nu ardeți poduri, lăsați „blocarea, ruperea ușilor prin Parlament”.

Pe 15 nu se termină decît o partidă din jocul politic și imediat începe alta”, a declarat Igor Dodon.

Candidatul independent, Igor Dodon și lidera PAS, Maia Sandu sînt cei doi candidați care au acumulat cele mai multe voturi în primul tur al scrutinului prezidențiale și se vor confrunta în turul II.

Între timp, Maia Sandu a demarat discuții cu liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, care s-a clasat pe locul 3 în primul tur al alegerilor prezidențiale, pentru a obține sprijinul acestuia pentru următoarea luptă electorală.

Igor Dodon și Maia Sandu au fost contracandidați la prezidențiale și în 2016. Lidera PAS a pierdut atunci în fața actualului șef de stat

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?