X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dodon: Pînă la alegeri va fi semnat un acord privind cumpărarea a 700 de mii de doze Sputnik V

2 iul. 2021,, 09:22   Politică
2637 5

În viitorul apropiat, pînă la alegerile parlamentare anticipate, Guvernul Republicii Moldova ar putea să semneze un acord pentru procurarea a 700 de mii de doze de vaccin Sputnik V. Acest lucru a fost anunțat de Igor Dodon.

- Intenția noastră este să semnăm acest acord pentru un milion de doze. Dar 700 de mii de doze, am primit confirmarea de la Moscova, acest acord va fi semnat în timpul cel mai apropiat. Vaccinul va fi livrat pe loturi în următoarele săptămîni sau luni. Sper foarte mult că următorul lot de Sputnik va ajunge la Chișinău săptămîna viitoare și cei doritori vor putea să se vaccineze nu doar la Chișinău, dar și în raioane”, a spus el.

Igor Dodon s-a pronunțat pentru organizarea maratoanelor de vaccinare, similare celor din Chișinău, și în centrele raionale: Comrat, Cahul, Bălți, Edineț, Soroca.

- Dacă săptămîna viitoare va fi posibil să aducem Sputnik suplimentar în țară atunci mă voi vaccina și eu, dar în rînd cu toată lumea. Nu preferențial, nu prin ușa din spate, nu în policlinică guvernului, așa cum s-au vaccinat unii funcționari de rang înalt, dar în rînd cu toți oamenii”, a rezumat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?