Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Secretarul general adjunct al NATO: ”Rusia nu are suficiente forțe să atace Moldova”

14 feb. 2023,, 07:28   Politică
2356 0

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, susține că „Rusia nu are destulă forță să atace Republica Moldova”.

„Ce încearcă ei să facă este să descurajeze vectorul proeuropean al Republicii Moldova”, a declarat Geoană în cadrul unei conferinței susținută la Berlin, notează noi.md cu referire la unimedia.

„Rusia nu are suficiente forțe pentru a trece prin Transnistria și să încercuiască Ucraina din spate, acesta e planul, care încă e acolo, apoi să ia Odesa. Noi nu vedem ca Rusia să aibă forțe să facă acest lucru. Dar ceea ce încearcă ei să facă este să descurajeze vectorul proeuropean al Republicii Moldova.

Ei încearcă să divizeze populația, care deja este divizată. Rusia nu are nici intenția și nici capacitatea să înceapă un război împotriva NATO, ea are suficiente probleme în Ucrain”, a menționat Mircea Geoană.

Șefa statului, Maia Sandu, a venit cu informații, după ce Volodimir Zelenski a declarat că autoritățile de la Kiev au interceptat un document care divulgă planul Rusiei de a distruge politic Moldova. Astfel, președinta a menționat că „planul pentru perioada următoare presupune acțiuni din partea diversioniștilor cu pregătire militară, camuflați în civil, care pregătesc acțiuni violente, un atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici”. Totodată, Maia Sandu a spus că „prin acțiuni violente, mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții, ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău”.


Serviciul de Informații și Securitate a confirmat că a primit informații de la Kiev despre „planul Rusiei de destabilizare a situației din Moldova”.

Kremlinul a declarat că nu cunoaște despre „documentul care divulgă planul Rusiei de a destabiliza situația în Moldova”, despre care a declarat președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

1
0
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?