Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

CEC a publicat adresele secțiilor de votare care vor fi deschise în Chișinău

23 iun. 2021,, 12:29   Politică
3605 0

Alegerile parlamentare anticipate sînt tot mai aproape. În context, Comisia Electorală Centrală a făcut publică lista secțiilor de votare dar și adresele acestora care vor fi deschise în data de 11 iulie.

Potrivit CEC, în total, în municipiul Chișinău, cetățenii își vor putea exercita dreptul la vot la una din cele 304 secții de vot deschise.

Cele mai multe secții de votare vor fi deschise în sectorul Botanica al Capitalei, 70 la număr. Ulterior, alte 60 vor fi deschise în suburbii.

De asemenea, potrivit datelor CEC, la Rîșcani vor fi deschise 56 de secții, în timp ce în sectoarele Buiucani și Ciocana cîte 42 de secții de vot. Cel mai mic număr de secții de votare i-a revenit sectorului Centru al Capitalei. Acolo vor fi deschise doar 34 la număr, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Sectorul Botanica


Cele mai multe secții de votare vor fi deschise în incinta instituțiilor de învățămînt, însă avem și unele excepții. Spre exemplu, la Botanica, locuitorii Capitalei vor vota într-o sală de fitness sau în incinta unor instituții medicale.

Secții de votare vor fi deschise în incinta Palatului Feroviarilor, dar și la Calea Ferată din Moldova.

Mai mult, unii vor vota și într-un restaurant de pe strada Cuză-Vodă 49/1. Mai exact, este vorba despre restaurantul Andy s Pizza.

Sectorul Buiucani

Pe lîngă secțiile de votare care urmează a fi deschise în instituțiile de învățămînt, la Buiucani, moldovenii își vor putea exercita dreptul la vot în cîteva instituții medicale, dar și în incinta unei școli sportive specializată de Taekwondo care se află pe strada Ion Pelivan, 30/2.

De asemenea, cei care au viza de reședință pe adresele Calea Ieșilor, Ion Neculce, strada Milano, vor vota în incinta Combinatului de Piele Artificială „Pielart” SA, amplasată pe strada Calea Ieșilor nr. 10.

Sectorul Centru

Pe lîngă secțiile de votare care vor fi deschise în incinta Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova, în incinta Întreprinderii Municipale de
Gestionare a Fondului Locativ și în sediul Centrului de Cultură şi Istorie Militară de pe strada Tighina, 47, locuitorii sectorului Centru vor avea posibilitatea să voteze și în incinta Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Institutul de Zoologie este o altă adresă care își va aștepta alegătorii.

De asemenea, moldovenii își vor putea exercita dreptul la vot în incinta Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova”, amplasată pe strada Mioriţa, 1.

Sectorul Ciocana

La Ciocana, aproape toate cele 42 de secții de votare vor fi deschise în incinta insttiuțiilor de învățămînt. Totuși, o secție va fi amplasată într-o cafenea. Este vorba despre Godzone, iar o altă secție în incinta întreprinderii Grand-Lift.

Cîteva secții de votare au fost repartizate și pentru unele instituții medicale.

La fel, o secție de votare va fi deschisp și în incinta Teatrului municipal „Guguţă”, aflat pe strada Maria Drăgan, 1.

Sectorul Rîșcani

Unii locuitori ai sectorului Rîșcani vor fi așteptați la urnele de vot amplasate în incinta Unității militare 1001 a Inspectoratului General
de Carabinieri, aflată pe strada Doina, 102, dar și la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport, de pe A. Doga, 22.

Secție de votare va fi deschisă și la Cantina „Rîşcani”, de pe strada Tudor Vladimirescu, 16. Tot pe aceeași stradă, la sediul Termoelectrica, va fi deschisă o altă secție pentru alegători.

Lista este completată de licee, școli profesionale, biblioteci și universități.

Totodată, o secție de votare va fi deschisă chiar și pe teritoriul Spitalului clinic municipale „Sfînta Treime”, de pe strada Alecu Russo 15.

Suburbii

Secții de votare vor fi deschise de CEC și la Codru, Cricova, Durlești, Sîngera, Vadul lui Vodă, Vatra, Băcioi, Bubuieci, Budești, Ciorescu, Cruzești, Grătiești, Stăuceni, Trușeni, Tohatin, Colonița, Ghidighici.

Harta integrală a secțiilor de votare din țară o puteți accesa aici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?