X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce subiecte au discutat șefii MAE ai Moldovei și Rusiei

6 dec. 2019,, 11:15   Politică
3786 4

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Moldovei, Aureliu Ciocoi, a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, în cadrul Reuniunii Ministeriale a OSCE care a avut loc la Bratislava, relatează Noi.md.

Potrivit MAEIE, cei doi oficiali au efectuat un schimb larg de opinii pe marginea unui șir de subiecte actuale de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-ruse, confirmînd disponibilitatea reciprocă privind continuarea dialogului politic la toate nivelurile, precum și interesul comun în ceea ce privește extinderea cooperării în diverse domenii.

În acest context, a fost subliniată importanţa realizării înțelegerilor convenite în cadrul recentei vizite la Moscova a prim-ministrului Republicii Moldova.

În cadrul discuției, cei doi miniștri s-au pronunțat în favoarea continuării eforturilor în vederea identificării unei soluții politice cuprinzătoare și durabile pentru conflictul transnistrean cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional.

Șeful MAEIE, Aureliu Ciocoi, a reiterat invitația adresată omologului său rus privind efectuarea unei vizite în Republica Moldova într-o perioadă convenabilă ambelor părți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?