Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Ceban, față în față cu Năstase

30 mai. 2018,, 09:11   Politică
8406 3

Candidatul la funcția de primar al municipiului Chișinău din partea Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, și candidatul din partea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, au explicat în cadrul dezbaterii de la postul de televiziune ProTV Chișinău cum își vor îndeplini promisiunile electorale, transmite IPN.

Candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, își propune în următorii doi ani să aducă în municipiu cel puțin 80 de unități noi de transport public. Pentru o bună parte dintre acestea sînt prevăzute deja mijloace în bugetul municipal, pentru altele Ion Ceban spune că va contracta resursele financiare disponibile de la diferite țări și instituții internaționale. Potrivit lui, actualmente, sînt prevăzute 72 de milioane de lei, ceea ce permite asamblarea a 20 de troleibuze noi și mai sînt planificate peste 30 de milioane care pot servi ca și garanție pentru procurarea a 50 de autobuze noi, în mod eșalonat. Ion Ceban susține că acest lucru ar fi posibil de realizat în doi ani. Totodată, candidatul socialist susține că dacă în aproximativ doi ani se va cumpăra numărul necesar de autobuze, atunci timp de cinci ani s-ar putea renunța la maxi-taxiuri.

Candidatul socialist, de asemenea, spune că planifică reabilitarea capitală sau parțială a 80-90 de grădinițe. Dacă va fi ales primar, Ion Ceban promite că nu va candida la scrutinul parlamentar și nu va face campanie electorală în toamna acestui an pentru Partidul Socialiștilor. De asemenea, candidatul PSRM spune că nu va trece la Partidul Democrat așa cum a făcut-o acum cîțiva ani părăsind Partidul Comuniștilor și trecînd la partidul lui Igor Dodon.

Și Andrei Năstase promite că va completa parcurile de troleibuze și autobuze. „Vom asigura ordine în domeniul transportului public și mă refer aici și la cel mare, și la cel mic”, spune candidatul PPDA. De asemenea, Andrei Năstase își propune să amenajeze stațiile de autobuze și troleibuze, să le doteze cu panouri electronice. „Vom crea condiții pentru introducerea graduală a unui transport alternativ mai bun, mai calitativ, mai eficient care va fi în beneficiul tuturor locuitorilor”, a afirmat Andrei Năstase. În opinia lui, este necesar un audit foarte minuțios al Regiei de Transport Electric și al Parcului Urban de Autobuze.

Andrei Năstase, de asemenea, susține că are soluții foarte bune pentru rezolvarea problemei panourilor publicitare. Pentru copiii din grădinițe, candidatul PPDA propune majorarea sumei de bani alocată pentru alimentație pînă la cel puțin 40 de lei. Veniturile s-ar acumula din eliminarea tuturor schemelor prin care se fură banul public.


Candidatul PPDA declară că dacă ajunge primar al municipiului Chișinău nu intenționează să-și lase fotoliul pentru funcția de deputat în Parlament în toamna acestui an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?