Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Năstase despre granturile externe: Partenerii externi ar trebui să ceară rezultate

5 iun. 06:03   Politică
2154 0

Partenerii externi ar trebui să fie mult mai exigenți cu guvernarea și să măsoare foarte riguros rezultatele fiecărui proiect implementat în Moldova.

Declarația aparține juristului, fostului vicepremier, Andrei Năstase, fiind întrebat la ce ar trebui să atragă atenția partenerii străini cînd lansează noi programe și oferă diverse granturi și credite în R. Moldova, anunță Noi.md

În cadrul unui interviu acordat pentru deschide.md, Năstase a spus că guvernanții sînt complet în afara înțelegerii nevoilor oamenilor și de aceea ei nu știu ce să ceară din extern, iar cînd primesc ceva, nu știu cum să implementeze așa încît oamenii să vadă beneficii.

"Primim atîția banii de pe extern, dar oamenii nu văd schimbări, așa cum o ărată și rezultatele evaluărilor sociologice, ei spun că acest ajutor este în sprijinul politic al guvernanților. Cred că partenerii externi ar trebui să fie mult mai exigenți cu guvernarea și să ceară proiecte clare și rezultate, să măsoare foarte riguros rezultatele fiecărui proiect implementat la noi, dar nu prin ONG-urile PAS așa cum se face de multe ori, dar prin experți independenți, care să le prezinte realitatea din țară și exact cum percep oamenii simpli ajutorul care vine de pe extern", a spus Năstase.

Fostul vicepremier spune că "cunoaște cîte finanțări vin spre Moldova, dar ele sînt direcționate haotic și implementate deficitar de actuala guvernare, iar tot ce văd oamenii e nu cum UE ajută Moldova, dar cum PAS se laudă electoral cu eforturile partenerilor externi, iar asta irită populația pe bună dreptate".


10
1
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?