X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Andrei Năstase: „Multe din schemele ilegale din trecut funcționează și astăzi”

4 iun. 16:46   Politică
2843 0

Fostul vicepremier și jurist Andrei Năstase a exprimat îngrijorări în contextul influenței pe care o mai are fugarul Ilan Șor asupra instituțiilor statului, anunță Noi.md

În carul unui interviu acordat pentru deschide.md, Năstase a evidențiat problema pătrunderii unor persoane în spatele cătora stă fugarul Șor, în instituțiile moldovenești, subliniind că aceștia le controlează în continuare.

„Eu nici nu pot să mă gândesc la o țară condusă de acești oameni, asta ar însemna că statul nostru a eșuat complet. Problema este însă modul în care acești oameni pătrund în instituțiile noastre și încă le controlează exact ca pe vremea lui Plahotniuc. Iar asta se întîmplă pentru că multe din schemele ilegale din trecut funcționează și astăzi, doar că acum oligarhii lucrează cu oamenii PAS-ului. Așa se și explică probabil de unde sînt atîția bani băgați de ei în politică și de ce instituțiile nu intervin să oprească decisiv aceste fluxuri financiare.,” a adăugat el.

Năstase a mai menționat că eforturile de închidere a instituțiilor media și partidelor lui Șor nu vor avea succes atîta timp cît fluxurile financiare ilegale nu sînt stopate atît din interior, cît și din exterior.

„Pot ei să tot închidă instituțiile media și partidele lui Șor cîtă vreme nu închid aceste fluxuri financiare atît de pe interior, cît și de pe exterior. Acești oameni nu fac decît să profite de vulnerabilitatea instituțiilor statului și probabil de interesul unora din PAS pentru a păstra schemele vechi de corupție. E trist, dar nu s-a schimbat nimic în 4 ani în această privință și sutele de mii de oameni pe care i-am scos în stradă ca să alungăm oligarhii sînt extrem de dezamăgiți,” a subliniat fostul vicepremier.


4
0
0
2
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?