Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Serghei Cernev: "Cel mai grav lucru care s-a întîmplat este că Turcia ne-a întors spatele"

25 iun. 11:30   Politică
5863 0

Turcia a întors spatele UTA Găgăuzia din sudul Moldovei, iar autonomia a pierdut investițiile turcești.

Astfel de declarații au fost făcute de fostul deputat al Adunării Populare a Găgăuziei (APG) Serghei Cernev în cadrul emisiunii "Săptămîna nouă cu Anatoli Golea".

"Cel mai rău lucru care s-a întîmplat este că partea turcă ne-a întors spatele. Să spunem lucrurilor pe nume. Nu există comunicare cu noi din partea turcilor. Agenția Turcă de Cooperare și Coordonare nu vine la noi. Noi am pierdut investițiile turcești", a spus el, relatează tv8.md

Potrivit lui Serghei Cernev, autoritățile turce cunosc foarte bine pe cine reprezintă Eugenia Guțul în autonomie. El a spus că Ankara i-a sugerat șefului Adunării Populare a Găgăuziei, Dimitri Konstantinov, să nu o valideze pe Guțul în calitate de bașcan, însă acesta din urmă a decis să continue dialogul cu Ilan Șor, ceea ce a dus la izolarea politică și economică a autonomiei.

"Nu îl învinovățesc atît pe Șor pentru această situație, cît pe elita politică locală. Nu este atît de teribil un infam, cît compatriotul tău care a fost corupt de un infam. Nu sînt mulți acolo de acest fel, trei sau patru oameni care au cumpărat puterea și astăzi vorbesc în numele întregului popor găgăuz", a conchis Cernev.


De notat că Procuratura Anticorupție a trimis anterior în instanța de judecată spre examinare o cauză penală împotriva Eugeniei Guțul, care este acuzată că, în perioada 2019-2022, în timp ce activa în calitate de secretară a unuia dintre secțiile fostului partid politic "Șor", a introdus sistematic în Moldova bani primiți de la un grup criminal organizat din Rusia. Banii erau folosiți pentru susținerea partidului "Șor".

12
1
0
6
29

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?