Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Zurab Todua: Politica migrației a UE transformă orașele europene în orașe din Orientul Mijlociu

10 iun. 17:15   Politică
2468 0

Problema emigranților, situația economică, consecințele pandemiei, atitudinea față de criza ucraineană, agenda verde - toate acestea au dus, în ansamblu, la faptul că nivelul de trai în țările europene, în special în cele cîndva bogate, precum Franța, Germania, Italia, s-a deteriorat semnificativ.

Această opinie a fost exprimată de istoricul, politologul, jurnalistul, fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Zurab Todua, în cadrul emisiunii „По фактам”, care a declarat că a avut personal ocazia să constate acest lucru.

Expertul și-a împărtășit propria experiență, în care s-a confruntat direct cu problemele economiei țărilor europene. El consideră că unul dintre motivele deteriorării este refuzul gazului rusesc.

„Cînd am călătorit anul trecut în țările europene în cadrul problemelor mele de lucru, Germania mi-a produs o impresie deprimantă. În orice local în care intram - cafenele, benzinării etc., peste tot nu funcționau aparatele de aer condiționat, era foarte cald, peste tot stătea nemți uziz de sudoare. Am întrebat ce se întîmplă, mi-au răspuns: „În toată Germania aparatele de aer condiționat nu funcționează pentru că economisim bani pentru a nu depinde de gazul rusesc”. Respingerea gazului rusesc a făcut ca economia germană să piardă locul în top zece. Iar acest lucru este inevitabil. Toți experții și economiștii știu că marile industrii părăsesc Germania pentru țările asiatice sau pentru America. Toate acestea, desigur, afectează practic fiecare cetățean al Uniunii Europene. Ei văd totul și de aceea nu este întîmplător faptul că viitoarea componență a Parlamentului European va forma o coaliție care va fi mai conservatoare”.

Totodată, Zurab Todua a adus drept exemplu încă o problemă de actualitate pentru Europa – cea a migrației. El a numit politica migrațională drept nebună, subliniind că orașele europene, pline de migranți, tot mai des seamănă cu niște orașe din Orientul Apropiat.


"Politica de migrație pe care UE o urmărește de aproximativ 2015 este o nebunie. Îmi amintesc că Angela Merkel spunea că avem nevoie de forță de muncă, toți migranții care vor veni din Africa, Asia, vor munci și vor crește bunăstarea economică. S-aa dovedit că era un pas greeșit. Oamenii vin, dar nu vor munci acolo și nici nu vor pleca.

Cei care au avut ocazia să fie în Europa în anii '2000 și să fie acolo acum, știu că aspectul aproape tuturor orașelor mari din Europa s-a schimbat. Acestea arată mai mult ca orașele din Orientul Mijlociu sau ca orașele africane.

Nu că tratamentul migranților de acolo este bun sau rău. De ce vor obține euroscepticii cele mai multe voturi? Pentru că ei nu sînt împotriva migrației, ci pentru o migrație controlată, pentru faptul că dacă o persoană vine dintr-o altă țară, mai ales una care este departe de cultura europeană, ar trebui să existe un program de adaptare. Poate că ea (Angela Merkel) s-a înșelat. Probabil că este adevărat că Germania avea nevoie de muncitori, dar era foarte greu de imaginat că persoane din Africa, să zicem, fără calificări, ar putea lucra în unele fabrici din Germania. Este semnificativ faptul că fiecare familie care trăiește în Germania trebuie să plătească acum o taxă colosală pentru migranți din propriul buget – 800-1000 de euro".

34
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?