X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Zelenski : „Informațiile ucrainene au interceptat planurile Kremlinului de a prelua controlul asupra Moldovei”

9 feb. 2023,, 15:06   Politică
5183 2

Informațiile ucrainene au interceptat planul rusesc de distrugere a situației politice din Moldova, al cărui scop era distrugerea ordinii democratice în țară de către Moscova și preluarea puterii.

Declarația este făcută de președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, care a ținut un discurs la o reuniune specială a Consiliului European de la Bruxelles, relatează RBC-Ucraina.

„Recent, am vorbit cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și am informat-o despre ce au reușit să intercepteze serviciile noastre de informații: un plan detaliat rusesc al situației politice din Moldova. Un document rusesc care arată cine, cînd și în urma căror acțiuni are de gînd să frîngă Moldova, ordinea democratică a acestei țări și să stabilească controlul asupra ei”, a spus Zelenski.

El a menționat că nu a ezitat nici un minut să avertizeze Moldova despre aceste amenințări pentru a o proteja.

"Nu știm dacă Moscova a dat ordin de a acționa conform acestui plan împotriva Moldovei. Dar am văzut ce urmau să facă. Am recunoscut în asta exact ce încercau deja să facă împotriva Ucrainei, împotriva altor state, în special în Europa. Nimic nou", a spus şeful statului ucrainean.


Menționăm că Serviciul de Informații și Securitate al R.Moldova a confirmat astăzi recepționarea informațiilor venite de la partea ucraineană. SIS-ul a precizat că toate instituțiile statului lucrează în plină capacitate și nu vor permite realizarea unor provocări în R.Moldova.

De cealaltă parte, reprezentanții conducerii Federației Ruse nu a comentat declarațiile lui Zelenski.



5
4
3
0
35

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?