X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Voronin oferă detalii despre lista electorală PCRM

27 dec. 2018,, 12:40   Politică
6065 2

Vladimir Voronin, președintele PCRM spune că formațiunea sa va face publică lista candidaților la fotoliul de deputat pe circumscripția națională după ce va reuși să rezolve unele probleme birocratice care au apărut în procesul de înregistrare în cursă.

Totuși, fostul președinte al R. Moldova, a punctat că el va fi în capul listei partidului la alegerile din 24 februarie 2019.

„Noi nu am reușit ieri din cauza CEC-ului să depunem toate documentele. CEC-ul a inventat niște instrucțiuni nu pentru partide sau viitorii deputați sau pentru viitorul țării, ci pentru ei. Așa discriminare și bătaie de Joc de partide politice încă nu am văzut. Ei pe mine mă pun să semnez că eu le-am transmis lor documente, nu că ei au primit de la mine, ci că eu le-am transmis lor documente. Se cer documente, documente, documente”, a spus Voronin. El s-a arătat nedumerit și de necesitatea eliberării unui certificat de integritate, dar și despre procedura prin care s-a tras la sorți ordinea concurenților electorali.

Politicianul a mai spus că la lista pe circumscripții uninominale încă se lucrează.

„Nu avem încă semnătura a patru persoane. Timp mai este”, a spus Voronin, care nu a decis dacă va candida sau nu și într-o circumscripție uninominală. „Încă îi țin în tensiune pe toți…”.


El a precizat că lista PCRM este în ordine aflabetică. „Da, în lista depusă la CEC eu sînt primul pe listă. Al doilea, al treilea și pînă la ultimul, toți sînt în ordine alfabetică. Eu tot am dorit să fiu inclus în ordine alfabetică, dar așa a hotărît plenara, ca președintele să fie în frunte”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?