X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Voronin: Nichiforciuc îi oferea unei deputate 300.000 de euro

3 feb. 2022,, 15:24   Politică
3313 2

Deputatul Vladimir Voronin a declarat că susține acțiunile autorităților în cazul perchezițiilor efectuate în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 ex-deputați în Parlamentul Republicii Moldova. De asemenea, ex-președintele țării Vladimir Voronin a declarat că va colabora cu organele de anchetă, dacă va fi cazul.

Totodată, politicianul a mai declarat că, fostul deputat Eugen Nichiforciuc i-ar fi propus unei deputate din fracțiunea Comuniștilor 300.000 de euro ca să părăsească fracțiunea, transmite Noi.md cu referire la safenews.md.

Amintim, în acest context, că procurorii Anticorupție, în comun cu ofițerii SIS și ai ARBI, au descins cu percheziții în dimineața zilei de 2 februarie la 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme.

Cazurile de îmbogățire ilicită sînt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii acestora pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte.

Reținuți au fost Anatolie Zagorodnîi, Artur Reșetnicov, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc și Igor Sîrbu.


Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor, cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350.000 de lei, iar în alte cazuri această diferență atinge valoare de circa 4,6 milioane de lei.

Este vorba despre grupul de deputați PCRM, care a părăsit fracțiunea în decembrie 2015.

Amintim că, 14 deputați PCRM au părăsit fracțiunea parlamentară la sfîrșitul anului 2015, formînd Platforma social-democrată „Pentru Moldova” în Parlament.

În componența acestui grup era Violeta Ivanov, Victor Mîndru, Alexandr Bannicov, Boris Golovin, Anatolie Gorilă, Elena Gudumac, Corneliu Mihalache, Vasilii Panciuc, Petru Porcescu, Artur Reşetnicov, Sergiu Stati, Vladimir Vitiuc, Igor Vremea, Anatolie Zagorodnîi. În același timp, în fracțiunea PCRM au rămas doar șapte deputați – Vladimir Voronin, Inna Șupac, Oleg Reidman, Maria Postoico, Vasilii Panciuc, Oxana Domenti și Elena Bodnarenco. La scurt timp, aceștia au aderat la Partidul Democrat din Moldova.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?