Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Voronin: "Moldova trebuie să adere la UE doar cu regiunea transnistreană"

29 sep. 2023,, 21:35   Politică
3656 0

În opinia celui de-al treilea președinte al Repblicii Moldova, liderului Partidului Comuniștilor (PCRM), Vladimir Voronin, Republica Moldova trebuie să adere la Uniunea Europeană (UE) doar cu regiunea transnistreană și nicidecum altfel.

În caz contrar, spune președintele PCRM, Moldova ar putea rămîne și fără teritoriul din partea stîngă a Nistrului, dar și fără Găgăuzia.

"Am mari dubii că Moldova va adera la UE. Mai degrabă, se va desființa această uniune decît va adera la ea țara noastră.

Dar chiar dacă și se va întîmpla acest lucru, în virtutea factorilor geopolitici, atunci Moldova nu trebuie să adere fără Transnistria", a spus Voronin, notează Noi.md cu referire la a-tv.

Recent, președinta Maia Sandu a declarat la o emisiune televizată că „UE nu mai condiționează integrarea europeană a Moldovei cu reintegrarea țării și soluționarea conflictului transnistrean.


Pe de altă parte, oamenii noștri de pe malul stîng vor vedea ce înseamnă integrarea în UE”.

Totodată, anterior, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a spus că Moldova este gata să adere la UE și fără Transnistria.

23
2
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?