X 
Arşiţa stiri: 207
Jocurile Olimpice stiri: 204
Transnistria stiri: 1417

Vlad Filat: "Cu referendumul se încearcă acoperirea unor realități"

3 aug. 13:45   Politică
2 ore in urma 1111 0

"Acest referendum are un singur scop - Maia Sandu să aiba temă de discuție în campania prezidențială". Declarația a fost făcută de către Vlad Filat, fostul prim-ministru, notează Noi.md.

"Altfel, Maia Sandu ar fi trebuit să răspundă la următoaterele întrebări: Cum așa s-a întîmplat că pe parcursul mandatului ei din țară au plecat cel puțin 220 mii de oameni, datoria externă s-a dublat, investițiile străine nu vin, iar investorii existenți pleacă, ce se întîmplă cu sectorul agrar, cu natalitatea care a înregistrat cel mai scăzut nivel din ultmii 180 ani și multe alte subiecte importante?

Și atunci cînd Sandu încearcă să acopere cu referendumul realitățile despre care ea este obligată să vorbească, asta se numește cinism și neseriozitate", a declarat Vlad Filat în cadrul emisiunii "Glavnoie", moderată de Artur Efremov.

Amintim că anterior, șefa statului a menționat că la referendumul din această toamnă, "poporul Republicii Moldova va decide soarta țării pentru următoarele decenii".

„Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?” – aceasta va fi întrebarea adresată la referendumul constituțional care va fi organizat în toamnă, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale - 20 octombrie.


Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și cea pentru referendumului republican constituțional va începe din 20 septembrie 2024.

8
2
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав