X 
Arşiţa stiri: 197
Jocurile Olimpice stiri: 188
Transnistria stiri: 1459

Valeriu Demidețchi: „Nimeni nu împiedică altor partide să susțină candidatura lui Stoianoglo”

28 iul. 07:00   Politică
3036 0

În turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova vor accede actualul președinte al țării, Maia Sandu, și fostul procuror general, Alexand Stoianoglo.

O astfel de opinie a exprimat jurnalistul Dumitru Calac, în cadrul emisiunii „Без галстуков” cu Alexandru Stahurski de la postul de televiziune N4, relatează Noi.md.

El a menționat că în spatele lui Alexandr Stoianoglo stă Partidul Socialiștilor, care are o pondere suficient de solidă, dar și el are un background destul de solid.

„Adică, el nu are absolut niciun schelet în dulap”, a spus Dumitru Calac.

Un alt participant la emisiune, jurnalistul Valeriu Demidețchi a atras atenția asupra faptului că dosarul penal, care a fost pornit anterior pe numele lui Alexandr Stoianoglo, a eșuat, iar acest dosar penal nu este un minus al său, ci un avantaj.


„El a fost ales procuror general sub guvernarea Maiei Sandu, sub regulile Maiei Sandu, a fost arestat în 2 ore în baza unei informații a domnului Lilian Carp despre o publicație de acum 10 ani. Stoianoglo a fost „împachetat” și apoi nu au mai putut face nimic. Pentru că judecătorii poate că ar fi îndeplinit „moftul” autorităților, dar își dau, totuși, seama că mai tîrziu autoritățile se vor schimba și vor trebui să răspundă după aceea în fața celor care vor veni. Iar judecătorii nu sînt atît de proști. Lor le este mai ușor să-și dea demisia”, a declarat Valeriu Demidețchi.

{{757800}Potrivit acestuia, însuși Alexandr Stoianoglo a recunoscut că autoritățile i-au cerut ca el să devină pentru opoziție un fel de Maliuta Skuratov, dar el a refuzat, iar acesta a fost motivul demisiei sale.

„Și faptul este evident. Stoianoglo a fost demis ilegal”, a adăugat Dumitru Calac.

Valeriu Demidețki a îndemnat cetățenii să urmărească sondajele privind șansele potențialilor participanți la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, să vadă cine este în fruntea clasamentului, cine crește rapid în sondaje și să tragă propriile concluzii.

El a menționat că Alexandr Stoianoglo a fost propus drept candidat independent la funcția de președinte al Republicii Moldova de către Partidul Socialiștilor, dar nimeni nu împiedică alte partide să li se alăture și să spună că acesta este și candidatul lor.

Jurnalistul consideră că liderii partidelor se gîndesc mai mult la alegerile parlamentare de anul viitor și cum să se înlăture iște unii pe alții, și nu există dușmani mai mari decît cei care joacă pe același teren electoral.

Participanții la emisiune au remarcat că există un singur mod de a evalua guvernarea - bunăstarea oamenilor, și au îndemnat cetățenii să evalueze nu declarațiile sau îndemnurile, ci faptele reale, ce anume a făcut o persoană sau alta, avînd ocazia să o facă.

55
1
1
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав