X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Un deputat, cu imaginea restabilită de justiție

25 iul. 2023,, 13:44   Politică
3001 0

Deputatul BCS, Corneliu Furculiță, a cîștigat și a doua etapă din litigiul împotriva Autorității Naționale de Integritate (ANI). Curtea de Apel Chișinău a admis cererea deputatului și a dispus anularea Actului de constatare din aprilie 2023, prin care ANI i-ar fi identificat o avere nejustificată de peste 8 milioane d elei.

Hotărîrea instanței este executorie din momentul emiterii, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), în termen de 30 de zile de la pronunțarea dispozitivului.

În aprilie 2023, inspectorii de integritate au verificat averea agonisită de socialist în anii 2017-2018. Conform actului de constatare, nu ar fi fost declarate mai multe împrumuturi contractate de către Corneliu Furculiță de la compania sa „Exclusiv Media” SRL, gestionată de soția sa.

„S-a constatat o diferență substanțială în mărime de peste 8 milioane de lei pentru anii 2017-2018. Astfel, alesul poporului ar fi rambursat mai multe împrumuturi societății sale comerciale, de care nu a beneficiat de facto, transmite Noi.md cu referire la anticoruptie.md.

La fel, acesta nu a declarat patru împrumuturi contractate, dar nerambursate în perioada declarării, precum și bunul imobil aflat în construcție. Totodată, a fost stabilit că, deputatul a declarat eronat economiile în numerar, or, potrivit rezultatelor controlului averii acesta nu avea cum să dispună de mijloacele bănești declarate”, declarau atunci inspectorii ANI.


„Eu și familia mea am activat în sectorul privat, contribuind prin impozite la bugetul țării și continui să fac acest lucru în prezent”, a comentat anterior Corneliu Furculiță.

1
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?