Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Un deputat a comentat extinderea listei cu cei obligați să declare averea

15 ian. 21:00   Politică
2676 0

PAS propune extinderea obligației de depunere a declarației de avere către mai mulți angajați din sectorul public.

O inițiativă, aparent bună, însă consider că e incompletă și îi invit pe cei din PAS să privească și în alte direcții ale societății, a comentat anunțul pe pagina sa de Facebook deputata fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Adela Răileanu, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Astfel, deputata a precizat că a venit timpul să se extindă această inițiativă la toți cei care influențează opinia publică, indiferent de domeniul lor de activitate. Dacă depunerea declarației de avere pentru unii este relevantă, cu siguranță ar trebui să fie aplicată tuturor celor care au impact asupra societății

„Formatorii de opinie, analiștii, experții care trăiesc practic în studiouri de televiziune – poate ar trebui să își expună și ei veniturile și averile? Lista ar putea continua cu liderii de ONG-uri, care beneficiază de granturi însemnate din surse externe. Este o întrebare pertinentă: oare poporul nu ar trebui să afle mai mult despre viața și sursele de finanțare ale acestor activiști conectați la fondurile străine? Autorii de talk-showuri politice, care influențează opinia publică – poate că ar trebui și ei să treacă printr-un test al integrității? Este o provocare pentru a cunoaște mai bine „secretele” idolilor noștri de pe micile ecrane. Și asta pentru că în țară s-a format o castă întreagă de „slujitori politici” cu averi și conturi bancare grase, dar care cu greu ar putea demonstra proveniența lor”, a mai scris Adela Răileanu.

Precizăm că, astăzi deputatului PAS Lilian Carp a propus un amendament prin care se prevede că mai mulți angajați din sectorul public ar putea fi obligați să depună declarația de avere. De obligativitate nu vor fi scutiți nici președinții și vicepreședinții de partid.


Conform lui Lilian Carp, vor fi vizați angajații autorităților publice care sînt la autogestiune să depună declarația. Excepție vor face parte specialiștii care desfășoară activități auxiliare de secretariat, de protocol, administrativ gospodăresc, tehnice, precum și angajații autorităților publice din domeniul sănătății, culturii, educației și cercetării.

13
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?