Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Tudor Deliu, despre decizia PDM de a nu participa la alegerile prezidențiale

10 sep. 2020,, 10:14   Politică
3643 2

Tudor Deliu, candidat al Partidului Liberal Democrat din Moldova pentru alegerile prezidențiale din acest an, crede că Partidul Democrat din Moldova nu mai are un candidat viabil care poate participa la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie 2020.

Declarația liderului PLDM vine după ce președintele democraților, Pavel Filip, a anunțat că formațiunea pe care o conduce nu va participa la alegerea unui nou președinte, notează IPN.

„Deciziile le aparțin și nu mă pot pronunța asupra deciziilor unui partid. Partidul Democrat din Moldova și-a ales calea sa în acest scrutin electoral. Nu vreau să comentez spusele domnului Filip, apreciez decizia acestui partid și este o decizie internă pe care și-o asumă dumnealor”, a declarat Tudor Deliu în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Referitor la declarațiile președintelui PDM, în care susține că în viitorul scrutin lupta se va da între doi candidați, iar ceilalți vor irosi resursele, Tudor Deliu afirmă că fiecare are dreptul de a vota, de a alege și de a fi ales.

„Nu cred în ceea ce spune domnul Filip, că sînt doar doi candidați și ceilalți vor irosit timpul și resursele în zadar. Eu nu prea aș vrea să fiu Vanga, așa cum încearcă unii să fie, precum că noi avem doar doi potențiali cîștigători ai acestui scrutin. Măria sa, alegătorul, își va spune cuvîntul anume în perioada electorală”, a adăugat fostul președinte PLDM.


Tudor Deliu a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova de către Consiliul Politic Național al PLDM în urma consultărilor cu organizațiile teritoriale la data de 28 august 2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?