Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Taxele consulare pentru diaspora moldovenească vor fi reduse cu 60 la sută

22 apr. 2022,, 16:43   Politică
2269 0

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate Ana Calinici, Mihail Druța și Vitalie Gavrouc au înregistrat astăzi, 22 aprilie, un proiect de lege pentru modificarea legii cu privire la taxele consulare. Astfel, conform noilor revizuiri taxele ar urma să fie reduse cu 60 %, transmite replicamedia.md.

„În formula actuală, moldovenii achită un cost total format din următoarele componente: taxa percepută de Agenția Servicii Publice, taxa consulară și cheltuielile aferente. La final avem un preț disproporționat de mare în raport cu taxele care se plătesc în țară. Spre exemplu, la moment pentru perfectarea buletinului de identitate moldovenii de peste hotare plătesc de șapte ori mai mult, pentru pașaport de două ori mai mult, iar pentru alte servicii sînt diferențe și mai mari”, a menționat deputata Ana Calinici.

Astfel, proiectul va elimina în totalitate componenta de taxe aferente consulare. Componenta de taxe consulare se reduce cu 50 %, iar pentru perfectarea pașaportului cetățenilor care nu au împlinit vîrsta de 18 ani, se elimină în proporție de 100 %.

În euro, scăderea vă fi următoarea:

- buletin de identitate, de la 45 la 21 euro;
- pașaport pentru adulți, de la 81 la 61 euro;
- pașaport pentru copii, de la 81 la 41 euro;
- titlu de călătorie, de la 25 la 10 euro.


Acest proiect vine ca continuare a îmbunătățirii accesului la serviciile publice pentru cetățenii aflați atît în țară cît și în diaspora, după ce recent am oferit posibilitatea livrării la domiciliu a actelor solicitate (inclusiv în diaspora), pentru a exclude necesitatea de a face drumuri inutile.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?