X 
Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1454

Stoianoglo: "Acest referendum nu are nicio legătură cu integrarea europeană"

16 iul. 16:00   Politică
3 ore in urma 2014 1

Viitorul referendum constituțional nu are nicio legătură cu integrarea europeană a Republicii Moldova, acesta este referendumul Maiei Sandu.

O asfel de opinie a exprimat fostul procuror general, candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, într-un interviu pentru tribuna.md.

El consideră că stilul ei este de a împărți oamenii, de a pune o parte a societății împotriva alteia. Ea își declară adepții săi oameni buni, iar pe ceilalți îi plasează în afara parantezei.

Alexandr Stoianoglo consideră că, în condițiile actuale, referendumul este un instrument de discriminare forțată a cetățenilor pe principii politice. Aceasta este o modalitate de a împărți societatea în caste superioare și inferioare.

Potrivit lui, așa ceva promovează inclusiv cei din conducerea SIS-ului, care și-au permis să-i eticheteze pe cetățeni drept adversari ai integrării europene și dușmani ai statalității.


”Înșiși liderii partidului de guvernămînt declară public același lucru. Ei afirmă că cei care sînt pentru UE sînt adevărați cetățeni, iar cei care se declară împotrivă sînt, în cel mai bun caz, populație. Ceea ce am menționat reprezintă un citat, și nu e o simplă speculație de-a mea”, a spus Alexandr Stoianoglo.

Fostul procuror general, candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova consideră că nivelul controverselor în societate trebuie redus cît mai repede.

”Rezultatul acestui referendum nici măcar nu are vreo consecință practică. Nu vom ajunge în Uniunea Europeană a doua zi, dacă majoritatea va spune „Da” integrării europene. Și este puțin probabil să se întîmple ceva critic cu traseul european al Republicii Moldova dacă majoritatea va răspunde negativ la această întrebare. Și, în general, nu este corect de a lega aderarea la UE cu persoana Maiei Sandu. PAS și valorile europene nu sunt deloc același lucru, ba chiar sunt concepte complet diferite și opuse, a menționat Alexandr Stoianoglo.

”Poziția mea: nu este principial cum votează majoritatea cetățenilor în problema referendumului, ci este mult mai important pentru noi ce fel de președinte vor alege cetățenii – un promotor al confruntării și al dezbinării în societate sau un președinte echilibrat, care să fie un garant al edificării sociale? Un președinte care caută și găsește prilej de înțelegere, dar nu motive de conflict”, a declarat el.

45
8
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?